FødevareWatch

Sidste uges pluk fra FødevareWatch

FødevareWatch var vidt omkring i sidste uge. Læs med her og få det forkromede overblik over dagene efter pinsen.

Foto: Magnus Møller/ritzau.

Hvad der for måneder siden startede som truslen om lukningen af Danish Crowns slagteri i Rønne, blev der torsdag sat punktum for på Folkemødet på Bornholm.

Her stemte en overvældende del af slagteriets ansatte ja til aftalen, der skal fremtidssikre deres arbejdsplads. Nederst i overbliksartiklen nedenfor finder du et link til en grafik, der bogstaveligt talt zoomer ud og giver dig helikopterperspektivet på forløbet.

Knap var der faldet ro over Bornholm-dramaet, før Fødevarestyrelsen fredag formiddag udsendte alarm om muligt fund af svinepest i en død gris på DC-slagteriet i Horsens. Lige så hurtigt blev mistanken imidlertid afblæst igen.

Vi bliver i svine-regi, for tidligere på ugen fandt Fødevarestyrelsens rejsehold intet mindre end 50 kg ulovlig kinesisk antibiotika i en svinebesætning nær Viborg.

Sidst men ikke mindst fortalte vi historien om slagteriet SB Pork, der er hårdt presset af markedet og på fire år har tabt 170 mio. kr.

Overblik: Rønne-slagteri fra lukningstrussel til redning

Ny svinepestmistanke rammer Danish Crown

Svinepest-alarm er afblæst

Ulovlig medicin fundet i jysk svinebesætning

 

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
 

Et andet større tema i uge 24 blev detailhandlen. Dansk Supermarked har lavet en aftale med Danske Bank, der på sigt skal betyde, at kunder kan betale med telefonen i koncernens kæder Netto,  Bilka og Føtex. Også Coop vil med på mobil-vognen. Koncernen løfter sløret for, at en mobil betalingsløsning er på vej uden dog at sætte detaljer på projektet.

Coop har andre planer på tegnebrættet end mobilbetalinger. Koncernens kæde SuperBrugsen vil således fordoble sit salg af lokale varer og sælge for 100 mio. kr.

Mens SuperBrugsens tiltag passer vældig godt ind i Coops nye strategi for virksomheden, det såkaldte Madmanifest, tvivler visse iagttagere på, at den forkromede plan vil lykkes.

Coops koncerndirektør gik for nylig af. FødevareWatch fik en god snak med hende over telefonen fra Sydfrankrig, hvor hun opholder sig nu.

 

Dansk Supermarked satser på mobile betalinger

Coop vil også med på mobil-bølgen

SuperBrugsen vil sælge lokalt for 100 mio

"Coop forsøger at tale sig til en førerposition"

Koncerndirektør: Derfor forlader jeg Coop

 

Foto: Sisse Dupont/ JP
Foto: Sisse Dupont/ JP

 

FødevareWatch var i ugens løb inde og tage temperaturen på landets mikrobryggerier. Lidt fodbold var der også plads til på redaktionen med historien om Carlsberg, der håber på engelsk VM-succes.

 

Carlsberg må håbe på engelsk VM-succes

Selskab bag øl-eventyr gået konkurs

Familiebryggeri fortsætter fremgang

Det bobler igen hos mikrobryggerierne

 

Læs også:

Selskaber kritiserer Vækstfonden

Sådan ligger landet i Meyers rige

Kaffepriser falder på trods af brasiliansk kaffekrise

Kreditorer må opgive penge fra krakket kaffekæde

Cult ekspanderer aggressivt i udlandet

Masser af penge i fiskeaffald

Milliardselskab accepterer mærkbar tilbagegang

Laudrup skriver kontrakt med Kiwi

 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier