Svinepest-alarm er afblæst

Fødevarestyrelsen har aflivet mistanke om svinepest på Danish Crowns slagteri i Horsens.

Morgenens alarm om at der skulle være svinepest i en gris fra en fynsk besætning, er nu afblæst.

Det skriver Danish Crown på sin hjemmeside.

Afkræftelsen af mistanken sker efter, at eksperter fra Fødevarestyrelsen har besøgt det lukkede slagteri og den besætning, hvor grisen stammede fra.

Undersøgelserne viste, at grisen på slagteriet formodentlig døde at kredsløbssvigt. Der var heller ingen tegn på svinepest i den besætning, hvor grisen kom fra.  Alle restriktioner for besætning og slagteri er derfor ophævet igen.

Tidligere i år var der også mistanke om svinepest på Danish Crowns slagteri i Herning, og også her viste det sig at være falsk.  Alligevel blev det en bekostelig affære for slagterikoncernen.

Da alarmen i Herning gik, blev slagteriet straks lukket, de godt 700 ansatte på området blev sendt hjem, og der kom først rigtig gang i produktionen, da mistanken blev endegyldigt aflivet et par dage senere.

Nedlukningen kostede ifølge pressechef i Danish Crown Jens Hansen et sted mellem 10 og 20 mio. kr.

Da der fredag formiddag blev slået alarm i Horsens, fortsatte slagtningen af de dyr, der allerede var ankommet til slagteriet, men hverken produkter eller personer måtte for en tid forlade slagteriet.

"Vi slagter og skærer op som normalt, mens vi venter på at få en melding, om der er tale om betydelig mistanke om svinepest, eller om vi kan afblæse mistanken," sagde Jens Hansen til FødevareWatch.

Ulovlig medicin fundet i jysk svinebesætning

Tillidsmand: Det er sidste chance for slagteriet

Danish Crown afviser trusler om lukninger af slagterier  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også