Tillidsmand: Det er sidste chance for slagteriet

"Jeg vil klart anbefale, at man stemmer ja, for det er det, der skal til for at redde slagteriet. Det tror jeg godt, at medarbejderne er klar over. Det er en supergod aftale," siger tillidsmand Thomas Hansen fra Danish Crown i Rønne.
Foto: Janus Engel
Foto: Janus Engel
AF RITZAU

Hvis der fortsat skal slagtes svin i Rønne, skal de bornholmske ansatte hos Danish Crown stemme ja til den redningsplan for slagteriet, der blev præsenteret onsdag.

Sådan lyder det fra de ansattes tillidsmand, Thomas Hansen.

"Jeg vil klart anbefale, at man stemmer ja, for det er det, der skal til for at redde slagteriet. Det tror jeg godt, at medarbejderne er klar over. Det er en supergod aftale," siger tillidsmanden.

DC-ansat: "Vi er både positive og skeptiske"

Onsdag morgen holdt han informationsmøde for kollegerne i Rønne om den plan, der skal sikre 190 arbejdspladser på slagteriet i de næste fem år.

Lettelse hos medarbejdere

"Første reaktioner fra medarbejderne er naturligvis lettelse over, at vi er kommet frem til en redningsplan, som kan redde slagteriet," siger Thomas Hansen.

"Overordnet synes jeg, at den er blevet positivt modtaget, men selvfølgelig har der da været medarbejdere, der har været utilfredse med det, vi er kommet frem til, og det er fint nok," tilføjer han.

Kollegerne har fået udleveret en kopi af redningsplanen, som de nu skal hjem og læse grundigt. Planen indebærer blandt andet, at de skal sige aflevere 3,5 procent af deres løn. Penge, som de måske kan få igen.

Skærbæk: ”Vi finder en anden løsning”

I næste uge skal medarbejderne så sige ja eller nej til planen. Thomas Hansen vil ikke gætte på udfaldet af afstemningen om den plan, som han selv langt hen ad vejen har været med til at forhandle på plads.

Slutspurt hos minister

De seneste dage har der været intensive forhandlinger i København - den sidste slutspurt foregik hos erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), fortæller tillidsmanden. Her sad han dog ikke med ved bordet.

Her er planen for Danish Crown på Bornholm

"Det var vigtigere, at jeg kunne tage en færge og nå hjem til øen, så jeg var her i morges," siger han.

Thomas Hansen er ikke ked af politikernes indblanding i forhandlingerne, selvom den slags normalt er et anliggende mellem arbejdsgivere og ansatte.

"Regeringen har selvfølgelig en forpligtelse til at redde Udkantsdanmark. En lukning af slagteriet ville jo have enorme konsekvenser for et øsamfund som Bornholm, og det er klart, at regeringen jo også har en stor interesse i at bibeholde slagteriet," siger han.

Bagud med slagtninger

Thomas Hansen håber, at bornholmerne bliver de første til at bevise, at store arbejdspladser kan reddes med den form for medarbejderinvesteringer, som regeringen baner vej for med et nyt lovgrundlag.

Når medarbejderne er færdige med at fejre, at deres arbejdsplads kan være reddet, så rammer tømmermændene. I næste uge går slagteriarbejderne op i arbejdstid til 40 timer om ugen for at indhente det forsømte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter