FødevareWatch

Coop vil også med på mobil-bølgen

Detailkoncernen Coop er på vej med en model for betaling via mobiltelefonen. Rivalen Dansk Supermarked har i dag indgået en lignende aftale med Danske Bank.

Foto: ULRIK JANTZEN/DANSKE BANK

Meget tyder på, at kunderne i fremtiden vil kunne betale med mobiltelefonen i Coop-kæderne Kvickly, Fakta, Irma, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen.

I hvert fald fortæller Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, at detailkoncernen arbejder på en model for mobilbetaling.

"Der er noget på vej, men vi har besluttet ikke at sige noget mere, før det ligger endeligt fast," siger han til FødevareWatch.

Så sent som i dag har Coops største konkurrent, Dansk Supermarked, offentliggjort en aftale med Danske Bank, som betyder, at man kan betale med bankens betalings-app MobilePay i kaffebarer i Bilka.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Planen er, at konceptet senere skal bredes helt ud i koncernens tre kæder - Bilka, Netto og Føtex.

"Vi begynder i det små og gør os erfaringer og lytter til kunderne undervejs. Mobilbetaling udvikler sig med lynets hast, og på sigt er der ingen tvivl om, at mobiltelefonen bliver central i betalingen både i vores fysiske butikker og online. Derfor skal udviklingen følge med kunderne og deres behov, her og nu," siger Jørgen Klüwer, e-commercedirektør i Dansk Supermarked.

Coop og Dansk Supermarked er dansk dagligvarehandels suverænt største aktører efterfulgt af Dagrofa. Her oplyser kommunikationsdirektør Markela Dedopoulos, at der ikke er aktuelle planer om en model for mobilbetaling.

Dansk Supermarked satser på mobile betalinger

"Coop forsøger at tale sig til en førerposition"

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier