Analytiker: Sabmiller-salgstal tyder på bedring i Europa

Bryggerikoncernen Sabmiller overrasker med positive salgstal for andet kvartal med en lille stigning i omsætningen på tre pct.
Nye tal viser fremgang i Sabmillers salgstal. | Foto: Sabmiller
Nye tal viser fremgang i Sabmillers salgstal. | Foto: Sabmiller
/RITZAU/FINANS

Carlsberg-konkurrenten Sabmiller offentliggjorde tirsdag morgen salgstal for andet kvartal. Selvom det overordnede billede ikke imponerer, steg omsætningen i før afgifter (NPR) med 3 pct. i Europa, hvilket var bedre end ventet, og det tyder også godt for Carlsberg i regionen.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, over for Ritzau Finans.

”Det er bestemt ikke voldsomt imponerende salgstal. Ikke desto mindre ser billedet i Europa en smule bedre ud, end det billede Carlsberg tegnede i forbindelse med sidste nedjustering. Derfor er salgstallene også en lille, positiv pil opad for Carlsberg,” siger han.

Sabmillers store styrke er dog ikke på det europæiske marked, påpeger analytikeren. Det er derimod Afrika, Latinamerika og USA, hvor vækstraterne også er relativt pæne. Koncernens NPR steg med 11 pct. i Afrika, 9 pct. i Latinamerika og faldt 2 pct. i Nordamerika.

Til gengæld var væksten i Asien sløv, hvilket understreger de hårde markedsvilkår, som også presser Carlsberg i regionen. Her faldt den samlede volumen i andet kvartal med 3 pct. anført af en opbremsning i den kinesiske vækst.

”Som region er Asien ikke specielt stærk, og jeg forventer, at Carlsberg vil levere på nogenlunde samme niveau,” siger Michael Friis Jørgensen.

Carlsberg-investorerne ser ikke umiddelbart ud til at glæde sig over salgstallene fra Sabmiller. Aktien falder tirsdag ved middagstid 0,3 pct. til 525,50 kr.

”Overordnet set er det positivt nyt for Carlsberg. Men når aktien ikke rører på sig i dag, kan det skyldes, at der fortsat hersker stor tvivl om, hvorvidt fusionen mellem AB Inbev og Sabmiller overhovedet bliver til noget,” siger analytikeren med henvisning til den mulige sammenlægning, som der snart vil komme en afklaring omkring.

Carlsberg kommer med regnskab for tredje kvartal 11. november i år.

Sten på vejen i ægteskab mellem AB Inbev og Sabmiller

Medie: AB Inbev forhandler om finansiering til kæmpe bryggerifusion

Bryggerifusions skæbne kan blive afgjort i USA

Gigantisk ølfusion kan sprænge obligationsskalaen

Analytiker: Frasalg af britisk Carlsberg virker meget usandsynligt

Moody's: Carlsberg vil ikke drage fordel af gigantisk ølfusion

Gigantopkøb vil være betinget af frasalg

Analysehus: Carlsberg er usandsynlig køber af aktiver fra fusion

Sabmiller står i årtiets dilemma

Sabmiller melder om mulig fusion med AB Inbev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også