Analytiker: Frasalg af britisk Carlsberg virker meget usandsynligt

Rygterne om, at Carlsberg går med overvejelser om at sælge sin britiske forretning til den irske ciderproducent C&C Group, giver ingen mening, lyder det fra en aktieanalytiker.
Foto: CarlsbergUK/Twitter
Foto: CarlsbergUK/Twitter
RITZAU FINANS

Det virker langt fra sandsynligt, at Carlsberg skulle gå med overvejelser om at sælge sin forretning i Storbritannien.

Sådan lyder vurderingen fra Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, oven på en historie i Financial Times om, at Carlsberg skulle have været i dialog om frasalg af sin britiske forretning til den irske ciderproducent C&C Group.

"Storbritannien er et af de steder, hvor Carlsberg ligger godt, så det giver for mig at se ikke den store mening rent strategisk. Det er et af de europæiske markeder, hvor Carlsberg er store, og Carlsberg har som sådan ikke noget at bruge pengene til, da der ikke ligger de store opkøb lige for," siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Carlsberg sidder med en markedsandel på knap 15 pct. på det britiske marked, og derfor kan man imidlertid ikke fuldstændigt udelukke, at et exit kunne være på tale, mener Michael Friis Jørgensen.

"Man kan altid sige, om man skal overveje at forlade markedet, hvis man ikke er nummer et eller to, men det ville alligevel ikke give ret meget mening. Det er trods alt det britiske marked, og det er ifølge min vurdering et marked, hvor man bare skal være," siger Michael Friis Jørgensen.

Penge fra et frasalg i Storbritannien kunne give penge til opkøb andre steder i verden. Der kan nemlig snart komme en række opkøbsmuligheder for Carlsberg, da de to giganter AB Inbev og Sabmiller har meldt ud, at en fusion er inde i overvejelserne.

En sådan fusion vil formentlig kræve en række frasalg, som potentielt set kunne være en mulighed for Carlsberg, men de ligger ikke lige for, lyder vurderingen fra Michael Friis Jørgensen.

"Jeg tror ikke, at der kommer så mange interessante aktiver til salg, hvis den her fusion går igennem," siger han.

Carlsberg og C&C Group skulle ifølge Financial Times have haft samtaler om en handel i Storbritannien i løbet af sommeren.

De blev afsluttet i august, og det er nu uvist, om de bliver genoptaget. Hverken Carlsberg eller C&C Group har villet kommentere historien over for Financial Times.

Medie: Carlsberg i dialog om frasalg i Storbritannien

Moody's: Carlsberg ikke drage fordel af gigantisk ølfusion

Bryggerifusions skæbne kan blive afgjort i USA

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også