FødevareWatch

Sabmiller står i årtiets dilemma

Sabmiller og bryggerikoncernens administrerende direktør, Alan Clark, står over for det største dilemma i et årti, efter AB Inbev onsdag offentliggjorde sine intentioner om at købe bryggeriet.

Foto: Sabmiller

Den mulige fusion mellem verdens to største bryggerier medfører et stort dilemma for Sabmiller og topchef Alan Clark, der de seneste år har været under pres af vigende efterspørgsel på det brede ølmarked, faldende salg på udviklingsmarkederne og store udsving i valutakurser. Sammen kontrollerer de to bryggerier omkring 30 pct. af det globale ølmarked, og derfor ville opkøbet også skulle godkendes af konkurrencemyndigheder, særligt i Kina og USA.

Det skriver Wall Street Journal.

Opkøbet ville blandt andet betyde, at AB Inbevs mærkevarer som Budweiser og Stella Artois, der har haft store problemer på nøglemarkederne, vil kunne vokse på nye markeder, og måske også hjælpe Sabmiller og AB Inbev med at modstå konkurrencen fra mikrobryggerier.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Omvendt vil Sabmiller og Alan Clark komme under pres fra aktionærerne for at sænke omkostningerne og øge salget af premium-øl, hvis Sabmiller siger nej til at gå videre med kurmageriet fra AB Inbev, skriver avisen

Ifølge Barclays' analytiker Kenny Lam ville opkøbet på det personlige plan sandsynligvis betyde, at Alan Clark vil miste sit job.

- Han vil måske ikke ønske at gå fra at lede verdens næststørste bryggeri til at blive nummer to i en kombineret enhed, siger Kenny Lam ifølge Wall Street Journal.

Han ville ifølge Bernsteins analytikere dog kunne trøste sig med, at den samlede Sabmiller-ledelse ville få op mod 1,8 mia. dollar til deling, næsten 11,9 mia. kr., med et potentielt tilbud på 39 pund per aktie, svarende til en præmie på 30 pct. i forhold til kursen før de seneste nyheder om handlen.

Fusion vil efterlade Carlsberg som miniput

Sabmiller melder om mulig fusion med AB Inbev

Bryggerier har problemer med profitten på Kinas ølmarked

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier