FødevareWatch

Gigantisk ølfusion kan sprænge obligationsskalaen

Kapitalforvalteren BlackRock forudser, at Ab Inbev ville skulle udstede obligationer for mere end 400 mia. kr. for at kunne gennemføre et opkøb af konkurrenten Sabmiller.

Hvis Sabmillers produkter såsom Pilsner Urquell skal indgå i Ab Inbevs portefølje, vil det kræve rekordhøj udstedelse af obligationer, mener Blackrock. | Foto: Sabmiller

Der er efterhånden flere og flere tegn på, at verdens to største bryggerikoncerner, Ab Inbev og Sabmiller, kan være på vej til at slå pjalterne sammen.

Den gigantiske bryggerifusion, som har været oppe at vende på rygtebasis adskillige gange, men denne gang er blevet konkret bekræftet at være på forhandlingsstadiet, har en anslået værdi på omkring 100 mia. dollars. Og ifølge verdens største kapitalforvalter, BlackRock, skal Ab Inbev ud at optage en markant gæld for at finansiere opkøbet.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge nyhedsbureauet siger BlackRocks Owen Murfin, der er porteføljeforvalter i selskabets obligationsafdeling, at Ab Inbev skal udstede obligationer for hele 60 mia. dollars eller godt 400 mia. kr. for at kunne gennemføre handlen.

Det ville i så fald være den største gældsoptagelse af sin slags, siden teleselskabet Verizon Communications solgte obligationer for 49 mia. dollars til at finansiere sit opkøb af Vodafone Groups andel i en joint venture i 2013.

”Hvis det (opkøbet, red.) går igennem, vil det muligvis medføre den største investment grade-handel nogensinde,” siger Owen Murfin ifølge Bloomberg.

Kreditvurderingsbureauer bruger forskellige betegnelser til at angive en obligations kreditkvalitet. AAA og AA angiver høj kreditkvalitet, mens A og BBB betegner mellemhøj kreditkvalitet. Samlet falder de under kategorien investment grade.

Sidste år var et rekordår for udstedelse af investment grade-obligationer, og indtil videre i år er aktiviteten på dette område steget med yderligere 21 pct., skriver Bloomberg. Ifølge BlackRock kan et eventuelt opkøb og nye obligationsudstedelser fra Ab Inbev puste yderligere til ilden.

En sammenlægning af de to bryggeriselskaber kan, hvis den godkendes af konkurrencemyndigheder verden over uden nogen betingelser, give det fusionerede selskab en markedsandel på 30 pct. af det globale ølmarked.  En fusion vil dog uden tvivl kræve en række fraslag for de to bryggerikæmper.

Bryggerifusions skæbne kan blive afgjort i USA

Gigantopkøb vil være betinget af frasalg

Sabmiller står i årtiets dilemma

Moody's: Carlsberg vil ikke drage fordel af gigantisk ølfusion

Analysehus: Carlsberg er usandsynlig køber af aktiver fra fusion

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier