FødevareWatch

Analysehus: Carlsberg er usandsynlig køber af aktiver fra fusion

Skal Ab Inbev og Sabmiller fusioneres, kommer det til at kræve frasalg i Kina og USA. Men ifølge analysehuset Citi Group er det ikke realistisk, at Carlsberg og Heineken bliver aftagere.

Foto: Sabmiller

Det er usandsynligt, at bryggerierne Carlsberg og Heineken køber aktiver, som bryggerierne Sabmiller og AB Inbev skal frasælge, hvis fusionen mellem dem skal kunne godkendes af konkurrencemyndighederne.

Det vurderer Citi Group ifølge Bloomberg News.

Gigantopkøb vil være betinget af frasalg 

Citi Group vurderer, at de to bryggerier formentligt bliver nødt til at sælge Millercoors af konkurrencebaserede hensyn, ligesom at finanskoncernen også venter, at Sabmiller må skille sig af med det kinesiske bryggeri CR Snow, hvis fusionen skal gennemføres.

"Carlsberg vil formentlig ikke prøve at købe CR Snow, selv hvis det er tilgængeligt, fordi balancen er "hæmmet"," skriver Citi Group ifølge nyhedsbureauet.

Ligeledes vurderer Citi Group, at Heineken sandsynligvis ikke vil købe MillerCoors, fordi selskabet ikke kan få synergier ud af det. Bryggeriet er formentlig heller ikke er interesseret i CR Snow, fordi det forsøger at arbejde sig væk fra joint ventures, vurderer Citi Group.

CR Snow er et joint venture mellem Sabmiller og China Resources Enterprise.

Sabmiller står i årtiets dilemma

Bryggerier har problemer med profitten på Kinas ølmarked

Fusion vil efterlade Carlsberg som miniput

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier