FødevareWatch

Medie: AB Inbev forhandler om finansiering til kæmpe bryggerifusion

Bryggerigiganten AB Inbev er angiveligt i gang med at forhandle med en række banker om en finansiering på op til 70 mia. dollar til købet af Sabmiller.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/POLFOTO/arkiv

Verdens største bryggeri, AB inbev, er angiveligt i gang med at forhandle en finansiering på op til 70 mia. dollar på plads med en stribe banker til et muligt køb af verdens næststørste bryggeri, Sabmiller.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder med kendskab til forhandlingerne.

Ifølge nyhedsbureauets kilder skulle Bank of America og Banco Santander være blandt bankerne i forhandlingerne, der kan skabe den største bryggerifusion nogensinde.

AB Inbev skulle også have modtaget forslag til finansiering fra Deutsche Bank, BNP Paribas og Société Générale. Samlet set arbejder AB Inbev netop nu tæt sammen med ti banker om finansieringen på 50-70 mia. dollar.

Timingen for et eventuelt bud på Sabmiller vil afhænge af udfaldet af forhandlingerne, fremgår det.

Sabmiller rokerer rundt i bestyrelsen

Sabmiller oplyste den 16. september, at AB Inbev havde til hensigt at komme med et købstilbud, men det blev samtidig fastslået, at det ikke var sikkert, at der ville komme et konkret bud. Transaktionen ser dog nu ud til at være rykket tættere på at blive til virkelighed.

"Der er endnu ikke modtaget noget forslag, og bestyrelsen hos Sabmiller har ikke flere detaljer vedrørende et sådant forslag," skrev Sabmiller i meddelelsen fra den 16. september.

Hvis der kommer et bud, vil bryggeriet dog gennemgå det nøje og komme med et svar, fremgik det ligeledes af meddelelsen.

Har deadline i oktober

Der er desuden fastsat en dato for, hvornår AB Inbev senest skal have fulgt op på sin interesse. Senest den 14. oktober klokken 18.00 dansk tid skal AB Inbev enten have tilkendegivet en fast interesse i at komme med et tilbud eller meddele, at der ikke bliver fulgt op på den indledende interesse med et tilbud, oplyste Sabmiller i sin meddelelse fra forrige uge.

AB Inbev bekræftede desuden samme dag sin interesse, og verdens største bryggeri ser - med forhandlingerne om finansiering - ud til at overveje et reelt bud seriøst.

Meddelelserne fra de to bryggerier kom efter en stribe rygtehistorier i særligt britiske medier om en mulig gigantfusion mellem de to, der vil skabe verdens med afstand største bryggeri.

Der har over flere omgange tidligere været rygter om en sammenlægning af de to, men før meddelelserne fra den 16. september har aktørerne selv ikke oplyst noget konkret om en sammenlægning.

Gigantisk ølfusion kan sprænge obligationsskalaen

Bryggerifusions skæbne kan blive afgjort i USA

Moody's: Carlsberg vil ikke drage fordel af gigantisk ølfusion

Ab Inbev køber endnu et amerikansk specialbryggeri

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier