Restaurantkoncern kæmper med medarbejdermangel

Problemet gælder bredt i branchen, og konsekvensen er lukkede restauranter. 
Norrlys-koncernen mangler på stående fod 30 medarbejdere. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.
Norrlys-koncernen mangler på stående fod 30 medarbejdere. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.

Medarbejdermangel har før sat en bremse i den københavnske restaurantkoncern Norrlysts ekspansionsplaner. 

Nu må restaurantkoncernen også holde restauranter lukket på udvalgte dage, simpelthen fordi der ikke er hænder nok, fortæller adm. direktør Bjarke Just Nielsen til Berlingske.

”Restauranterne har ofte haft nedsatte åbningstider, vi har måttet lukke på grund af ferie, og den kommende restaurant har kun åbent fem dage om ugen, fordi vi ikke har mandskab til mere,” siger Bjarke Just Nielsen, der lige nu arbejder på at få besat 30 ledige stillinger, men skal rekruttere omkring 50 medarbejdere hvert kvartal, hvis ekspansionsplanerne skal holde. 

Manglen på arbejdskraft har man også bemærket i brancheorganisationen Horesta, hvor viceadministrerende direktør Jeppe Møller-Herskind over for avisen beretter om et antal af beskæftigede i branchen, der slår rekord. 

Stor vækst koblet med personale, der er svært at opstøve, kan dog betyde, at job forsvinder. 

Norrlyst-koncernen står bag restauranterne Restaurant Gabrielle, Norrlyst, Lille Norrlyst, Gemini, Odette og Theo. 

Koncernen præsterede i 2023 et overskud på 2,5 mio. kr. mod 1,9 mio. kr. i 2022 og en bruttofortjeneste på 27 mio. kr. mod 14,1 mio. kr. året forinden. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Salget af økologiske fødevarer til foodservice steg med 13 pct. i 2023 i forhold til 2022. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.

Salg af økologiske varer vokser i foodservice

For abonnenter

Læs også