Royal Unibrew tester første cirkulære koncertkrus

Festivalsæsonen er over os, og Danmarks næststørste bryggeri bruger anledningen til at teste en ny type, mindre miljøskadeligt festivalkrus.
De nye genanvendelige kopper skal testes til mere end 35 festivaler og koncertbegivenheder henover sommeren. | Foto: PR/Royal Unibrew
De nye genanvendelige kopper skal testes til mere end 35 festivaler og koncertbegivenheder henover sommeren. | Foto: PR/Royal Unibrew

Royal Unibrew bruger den igangværende festivalsæson til at teste et nyt og mere bæredygtigt alternativ til de velkendte festivalkrus af plastik. 

Det skriver Royal Unibrew, Danmarks næststørste bryggeri, i en pressemeddelelse.

Sammen med emballagevirksomheden Faerch har bryggerikoncernen udviklet et cirkulært koncertkrus, der enten afleveres eller indsamles på festivaler og sendes retur til Faerch i Holstebro. 

Kruset skal testet til mere end 35 festivaller eller koncertbegivenheder hen over sommeren, fortæller Royal Unibrew, der samtidig bedyrer, at koncert- og festivalgæsterne med det også skal vænne sig til en mindre adfærdsændring. 

Skal de cirkulære festivalkrus nemlig give mening, skal koncertgæsterne eller de, der er sat til at indsamle krusene, nemlig levere dem retur til koncertbarerne, så de dermed bliver i Royal Unibrew og Faerchs lukkede genanvendelsessystem. 

”Vi ved endnu ikke, hvordan miljøregnskabet vil se ud, for det afhænger i høj grad af, om vi får koncertgæsterne med på at aflevere krusene retur i barerne, så de kan indgå i Faerchs cirkulære kredsløb. Men vi mener, de nye krus er et godt bud på et miljømæssigt bedre koncertkrus,” udtaler Henriette Øllgaard, der er vicedirektør for bæredygtighed i Royal Unibrew. 

Hun følges op af Casper Frimann, der er forretningsudvikler og CSR-chef i bryggeriet: 

”Vi har allerede flere samarbejder, hvor der bruges vaskbare genbrugskrus, men de nye krus giver os endnu en streng at spille på. I sidste ende handler det om at udvikle en langsigtet løsning, og nu tester vi de nye krus og vil derefter analysere resultaterne. Koncertarrangørerne har taget godt imod initiativet – tilbage er blot at afvente og analysere gæsternes reaktion på dem,” udtaler han i meddelelsen. 

Casper Frimann fortæller videre, at man forventer at mindst 75 pct. af de nye krus vil ende i Faerchs cirkulære genanvendelsessystem.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Salget af økologiske fødevarer til foodservice steg med 13 pct. i 2023 i forhold til 2022. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.

Salg af økologiske varer vokser i foodservice

For abonnenter

Læs også