FødevareWatch

AB Inbev og Sabmiller endelig enige om gigantisk ølfusion

Verdens største bryggeri AB Inbev og verdens næststørste bryggeri Sabmiller er efter flere ugers forhandling blevet enige om en købspris.

Bryggerigiganten Sabmiller accepterer bud på 44 pund per aktie. | Foto: AB InBev/ PR

Der var meget tovtrækkeri, men efter flere ugers forhandlinger er verdens to største bryggerier, Sabmiller og AB Inbev nået til enighed om en fusion, der vil skabe verdens med afstand største bryggeri i branchen.

Det skriver Ritzau.

AB Inbev har budt 44 pund per aktie - svarende til i alt astronomiske 104 mia. dollars (682 mia. kr.) - og det har Sabmiller nu anbefalet sine aktionærer at takke ja til efter skepsis over for tidligere bud.

De to bryggerigiganter er samtidig blevet enige om at udskyde deadline for, hvornår der senest skulle være afgivet et officielt købstilbud ifølge britiske regler. Den oprindelige deadline var onsdag 14. oktober, men den nye deadline hedder onsdag 28. oktober, fremgår det af meddelelsen.

Efter at Sabmiller afviste AB Inbevs oprindelige bud, hævede AB Inbev mandag sit oprindelige bud på 42,15 pund per aktie til 43,50 pund. Et bud som AB Inbev hævede igen i morges til 44 pund per aktie, hvilket har fået Sabmiller til at give sin accept.

Før historien kom frem, kostede en Sabmiller-aktie 29,34 pund, så tirsdagens tilbud svarer til en præmie på præcis 50 pct. oven på den pris.

Om fusionen

Fusionen mellem de to bryggerikoncerner har været rygtet flere gange de seneste år, men tog for alvor til midt i september, da Sabmiller bekræftede rygterne i en børsmeddelelse. Her skrev Sabmiller, at AB Inbev havde til hensigt at komme med et købstilbud. Og man fastsatte desuden en deadline 14/10 klokken 18.00 dansk tid, hvor AB Inbev senest skulle give et reelt bud. Og den deadline ser altså nu ud til at være blevet overholdt.

AB Inbev er verdens største bryggerigruppe og havde i 2014 en omsætning på 47,1 mia. dollar. Sabmiller havde som verdens anden største bryggerikoncern en omsætning på 26,3 mia. dollar i det forskudte regnskabsår 2014/2015. Lykkes fusionen, vil der sandsynligvis være tale om det største britiske opkøb nogensinde - i hvert fald hvis prisen er, som analytikerne har vurderet. Over for avisen Telegraph har analytikere således vurderet, at det belgiske bryggeri vil komme med et bud på mellem 42 og 49 pund per aktie i Sabmiller. Et bud på 45,40 pund vil sætte værdien af det britiske bryggeri til 74 mia. pund.

Ifølge analytikere, som nyhedsbureauet Reuters har talt med, kan en fusion åbne for endnu flere opkøb de kommende år, fordi det sammenlagte selskab, som vil have en markedsværdi på svimlende 275 mia. dollars (1.824 mia. kr.), ifølge analytikerne muligvis vil opsluge en af de to læskedrikkæmper Coca-Cola eller PepsiCo.

Avis: AB Inbev kan komme med bud på Sabmiller i dag

Gigantisk ølfusion kan sprænge obligationsskalaen

Ab Inbev køber endnu et amerikansk specialbryggeri

Analytiker: Frasalg af britisk Carlsberg virker meget usandsynligt

Moody's: Carlsberg vil ikke drage fordel af gigantisk ølfusion

Bryggerifusions skæbne kan blive afgjort i USA

Gigantopkøb vil være betinget af frasalg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier