Nyt bud skal lokke Sabmiller til forhandlingsbordet

AB Inbevs seneste bud bliver ikke det sidste, vurderer flere analytikere. I stedet er formålet at få Sabmiller til at bede om en forlængelse af onsdagens deadline for en handel.
Foto: Sabmiller
Foto: Sabmiller

AB Inbev skal næppe regne med, at deres seneste bud på Sabmiller bliver accepteret. Dertil er det stadig for lavt, vurderer flere internationale analytikere.

Men købstilbuddet på 43,50 pund per aktie bliver formentlig heller ikke det sidste. Istedet er formålet at lokke englænderne tilbage til forhandlingsbordet og skaffe en forlængelse af onsdagens deadline, lyder analysen.

"Det nye tilbud handler udelukkende om at få Sabmiller tilbage til bordet. Når man ser på det billede, Sabmiller tegner af sit vækstpotentiale, så er det seneste bud nok stadig en anelse for lavt," siger De Wet Schutte, analytiker ved Avior Capital, til Bloomberg.

Fristen for en handel mellem AB Inbev og Sabmiller er onsdag klokken seks dansk tid. Sabmiller kan dog bede de britiske myndigheder om en forlængelse, og det kan meget vel blive udfaldet af det seneste tilbud.

"Vi tror, at det mest sandsynlige scenarie er, at det forhøjede bud får Sabmillers bestyrelse til at gå mere helhjertet ind i forhandlingerne, og at de derefter beder om en forlængelse," siger Robert Ottenstein, analytiker ved Evercore ISI, til Wall Street Journal.

AB Inbev bød i sidste uge 42,15 pund per aktie, hvilket blev afvist af Sabmillers bestyrelse. Her fører formand Jan Du Plessis og Santo Domingo-familien an i kampen mod en fusion, mens storaktionæren Altria er tilhænger af ægteskabet.

Stædig sydafrikaner står i vejen for historisk ølfusion

Fusionen er derfor afhængig af, at Santo Domingo-familien, der sidder på cirka 14 pct. af aktierne via selskabet Bevco, ændrer holdning. Og det vil kræve et bud i nærheden af 45 pund per aktie, lyder vurderingen fra flere sider.

"Hvis bestyrelsen mente, at det sidste bud undervurderede virksomhedens værdi markant, så er det tvivlsomt, hvorvidt en stigning på tre procent får dem til at ændre holdning," siger Javier Gonzalez Lastra, analytiker hos Berenberg, til Bloomberg.

AB Inbev og Sabmiller har kurs mod et kultursammenstød

Måske er parterne dog ikke så langt fra hinanden, som det ser ud til. Den colombianske Santo Domingo-families repræsentanter i bestyrelsen, fætrene Alejandro Santo Domingo og Carlos Alejandro Perez Davila, er nemlig gode bekendte af den brasilianske milliardær Jorge Paulo Lemann, der sidder på aktiemajoriteten i AB Inbev. Og det øger chancer for en handel, vurderer en Sabmiller-aktionær overfor Reuters.

"Vi tror, at colombianerne er meget tætte på Lemann, og at Lemann ved præcis, hvilken pris colombianerne forlanger," siger den anonyme kilde.

AB Inbev hæver bud på Sabmiller

Sabmiller: Derfor afslår vi AB Inbevs købstilbud

Afgørelsen nærmer sig: Så stor bliver verdens største bryggeri-fusion

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også