FødevareWatch

Avis: AB Inbev kan komme med bud på Sabmiller i dag

Flere udenlandske medier skriver, at bryggerigiganten AB Inbev vil forsøge at købe Sabmiller i denne uge. Og ifølge Sunday Times sker det allerede i dag, mandag.

Foto: Amy Sancetta/AP/Ritzau Scanpix

Fusionen mellem de to bryggerigiganter belgiske AB Inbev og britiske Sabmiller kan allerede mandag blive ret så konkret. Ifølge avisen Sunday Times vil buddet fra AB Inbev lyde på omkring 70 mia. pund (707 mia. kr.).

Både Sabmiller og AB Inbev har afvist at kommentere buddet. Og kommer buddet ikke allerede mandag, vil det komme i løbet af denne uge, skriver flere medier.

Kommer buddet op på det store milliardbeløb, vil det ifølge Bloomberg være det største britiske opkøb nogensinde.

Overfor avisen Telegraph har analytikere vurderet, at det belgiske bryggeri vil komme med et bud på mellem 42 og 49 pund per aktie i Sabmiller. Et bud på 45,40 pund vil sætter værdien af det britiske bryggeri til 74 mia. pund.

Der har gennem lang tid verseret rygter om, at de to bryggerier ville gå sammen. Men først 16. september kom begge bryggerier på banen med meldinger på, at der var noget i gære.

Sabmiller oplyste, at man var åbne for at diskutere et potentielt opkøbstilbud fra rivalen AB Inbev. Og AB Inbev oplyste samme dag, at man havde til hensigt at komme med et tilbud på rivalen.

Villigheden til at diskutere AB Inbevs tilbud skyldtes ifølge Bloomberg News, at Sabmillers muligheder for konsolidering bliver stadig mindre i en stagnerende bryggerisektor. Og at Sabmiller anerkendte, at AB Inbev, der har en markedsværdi, som er næsten dobbelt så stor som Sabmillers, formodentlig er den eneste realistiske opkøber af selskabet, lød det fra kilder.

Ender det med, at de bryggerigiganter går sammen, vil det betyde, at der samles omkring 400 brands under en hat.

Gigantisk ølfusion kan sprænge obligationsskalaen

Ab Inbev køber endnu et amerikansk specialbryggeri

Analytiker: Frasalg af britisk Carlsberg virker meget usandsynligt

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier