FødevareWatch

Spiseguide: Kong Hans Kælder er årets restaurant

Gourmetrestauranten løber blandt andet med titlen på grund af dens gastronomi, betjening, atmosfære og vin.

Foto: Christian Klindt Sølbeck/POLFOTO/arkiv

Sidste år mistede Danmarks første gourmetrestaurant, Kong Hans Kælder, sin prestigefulde Michelinstjerne efter 31 år.

Søndag fik restauranten med de hvidkalkede vægge og hvælvinger, der giver spisestedet en nærmest kirkelig stemning, så ny anerkendelse og et plaster på såret, da Den danske Spiseguide kårede Kong Hans Kælder til Årets Restaurant 2015.

Det er blandt andet gastronomien, betjeningen, atmosfæren, vinen, opretholdelsen af klassiske dyder samt "det udefinerbare", der ifølge Bent Christensen, redaktør af Den danske Spiseguide, får valget til at lande på Kong Hans Kælder.

"Årets nominerede afspejler ikke nødvendigvis "mediernes yndlinge", Michelins udvalgte eller de, der har størst publikumstække," siger Bent Christensen i en pressemeddelelse.

"Den danske Spiseguide oplever hvert år, at når nogle særlige energier kommer til udtryk i forhold til restauranter, der har "skruet en ekstra stærk pære i fatningen", bliver der sat lys over bord og bestik," fortsætter han.

Kong Hans Kælder blev åbnet i 1976 af Grønlykke-familien og den nu afdøde forfatter Klaus Rifbjerg. Den løb med titlen som Årets Restaurant 2015 for næsen af de øvrige nominerede, som er: Restauranterne Alberto K og Studio i København, ET i Aarhus, Lieffroy i Nyborg samt Ti Trin Ned i Fredericia.

Uddelingen af titlen som Årets Restaurant 2015 samt af 14 andre priser skete søndag aften ved et gallaarrangement afholdt af Den danske Spiseguide på Kurhotel Skodsborg.

Prisvinderne i de 12 forskellige kategorier dækker bredt rent geografisk. Således er der på vinderlisten restauranter fra både Holte, København, Frederiksberg, Kerteminde, Åkirkeby, Fredericia, Hjørring og Laurberg.

Kong Hans Kælder løb også med titlen for årets vin- & aveckort.

FAKTA: De vandt ved Den danske Spiseguide

Alt fra vinkort til årets dessert blev kåret, da den gastronomiske elite var til galla på Kurhotel Skodsborg.

Restauranten Ti Trin Ned fra Fredericia tog hele tre titler, da Den danske Spiseguide søndag aften var i gavehumør. Her er vindernavnene fra den årlige uddeling af hæderspriser.

* Årets Restaurant: Kong Hans Kælder, København.

* Årets Gennembrud: Taller, København.

* Årets Spot (italienske restaurant): Enomania, Frederiksberg.

* Årets Frokostrestaurant: Christianshøjkroen, Åkirkeby.

* Årets Bistro/brasseri/spisested: Vendia, Hjørring.

* Årets Fiske- og skaldyrsrestaurant: Rudolf Mathis, Kerteminde.

* Årets Vin & Aveckort: Kong Hans Kælder, København.

* Årets Sommelier: Bo Brattlan, Amass, København.

* Årets Restaurantchef: Heine R. Egelund, Studio, København.

* Årets Oste: Ti Trin Ned, Fredericia.'

* Årets Dessert: Ti Trin Ned, Fredericia.

* Årets Bo & Spis adresse: Fru Larsen, Laurbjerg.

* Årets Kokkeprofil: Ti Trin Ned, Fredericia.

* Årets Særpris: Årenes Restaurant til Søllerød Kro, Holte.

Kilde: Den danske Spiseguide

Tivoli får grønt lys til ambitiøs madhal

Bøfkonge: Jeg er først og fremmest manden på gulvet

Pizza-amerikanere går efter tynde italienere

Professionelle køkkener tredobler øko-indkøb 

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier