FødevareWatch

Noma lukker - rykker i 2017 ind på Christiania

Den verdenskendte restaurant lukker nytårsaften 2016 og åbner igen i løbet af 2017, fortæller medejer og chefkok René Redzepi. Noma går desuden med planer om en ny og bistro-lignende restaurant.

37-årige René Redzepi åbnede Noma i 2004 sammen med Claus Meyer. | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Restaurant Noma lukker nytårsaften 2016 og åbner først igen i løbet af 2017.

Medejer og køkkenchef René Redzepi siger til New York Times, at den verdensberømte restaurant skal genåbne med et helt nyt koncept og på en ny placering, så der i fremtiden kan drives et urbant landbrug samme sted.

Kokken, der har sat dansk gastronomi på verdenskortet med sit Ny Nordisk-koncept, har allerede udset sig et område på Christiania. Her skal det gøres muligt at dyrke jorden, så han i højere grad selv kan styre, hvor grønstager og urter kommer fra. Der skal desuden være en mark, der flyder på en pram på vandet, og et drivhus på taget af den nye restaurant.

"Det giver mening at have sit eget landbrug, når du har en restaurant af denne kaliber," siger René Redzepi til den amerikanske avis.

Til hjælpe sig med at realisere det nye koncept har køkkenchefen ansat en anden international profil med dansk pas. Ifølge aok.dk skal arkitekten Bjarke Ingels fra tegnestuen BIG stå for at udforme den nye restaurant.

Endelig skal det velkendte Ny Nordisk-koncept, som kokken har udviklet med Claus Meyer, gentænkes og relanceres på en måde, der gør op med den klassiske menu med forret, hovedret og dessert.

Ifølge aok.dk går Noma desuden med planer om at åbne en helt ny restaurant i en tidligere lagerhal i Strandgade på Christianshavn.

Her skal kok og tidligere souschef på Noma, Kristian Baumann, stå i spidsen for et bistro-lignende spisested, hvor der også er søgt om tilladelse til at huse overnattende gæster, skriver websitet. René Redzepi har dog ikke ønsket at bekræfte oplysningerne om den nye restaurant over for aok.dk.

Noma-kok vil lære Danmark at lave vild mad

Claus Meyer har sat sit New York-hold – se navnene her

Noma lukker i København i ti uger

Dansk gastronomi har bestået økonomieksamen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier