Noma lukker i København i ti uger

Tidligere på året åbnede Noma en pop up-restaurant i Tokyo. Nu forsøges succesen gentaget i Australien.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Den verdenskendte Restaurant Noma i København lukker til januar ned i ti uger, oplyser køkkenchef og medejer René Redzepi på restaurantens hjemmeside.

Den midlertidige lukning skyldes, at hele personalet i stedet åbner en såkaldt pop up-restaurant på havnen i den australske storby Sydney.

Noma, der er blevet kåret som verdens bedste restaurant fire gange de seneste fem år, gjorde noget lignede i januar tidligere i år, hvor en midlertidig restaurant blev åbnet på toppen af et luksushotel i Tokyo i Japan.

"Ved at flytte vores restaurant til Tokyo åbnede der sig en helt ny verden af smag og kulinarisk tradition for os (...) Vi vendte tilbage til København mere opløftet end nogensinde og fyldt med energi og inspiration."

"Vi ønsker at rejse ud på samme måde endnu en gang, og på det seneste har jeg drømt om at rejse til Australien," skriver René Redzepi på Nomas hjemmeside.

Han har befundet sig i Australien de seneste par uger for at udforske det australske køkken og lave aftaler med blandt andet Tourism Australia, der er samarbejdspartneren bag projektet.

Restauranten i Sydney kommer til at ligge i bydelen Barangaroo ikke langt fra Jørn Utzons verdensberømte operahus.

"Jeg har altid været tiltrukket af den enorme diversitet, som man finder i Australiens landskaber og ingredienser, fordi du ikke finder noget lignende andre steder i verden.

"Australien er stærkt påvirket af traditioner fra sit oprindelige folk og kombinerer det med folk fra hele verden. Når du blander det sammen, bliver det i sandhed meget inspirerende. Det er det perfekte sted at lære nyt," siger René Redzepi.

Omkring 60 kokke, opvaskere og tjenere rejser med til Sydney til januar. Foruden at lave mad til gourmetglade australiere, håber Rene Redzepi også at få tid til at lege turist.

"Måske bliver der tid til at forsøge at lære at surfe," skriver han.

Restauranterne rydder bordet - her er der skabt flest job under krisen

Meyers madimperium ramt af højere lønomkostninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også