FødevareWatch

Noma lukker i København i ti uger

Tidligere på året åbnede Noma en pop up-restaurant i Tokyo. Nu forsøges succesen gentaget i Australien.

Foto: Jens Dresling

Den verdenskendte Restaurant Noma i København lukker til januar ned i ti uger, oplyser køkkenchef og medejer René Redzepi på restaurantens hjemmeside.

Den midlertidige lukning skyldes, at hele personalet i stedet åbner en såkaldt pop up-restaurant på havnen i den australske storby Sydney.

Noma, der er blevet kåret som verdens bedste restaurant fire gange de seneste fem år, gjorde noget lignede i januar tidligere i år, hvor en midlertidig restaurant blev åbnet på toppen af et luksushotel i Tokyo i Japan.

"Ved at flytte vores restaurant til Tokyo åbnede der sig en helt ny verden af smag og kulinarisk tradition for os (...) Vi vendte tilbage til København mere opløftet end nogensinde og fyldt med energi og inspiration."

"Vi ønsker at rejse ud på samme måde endnu en gang, og på det seneste har jeg drømt om at rejse til Australien," skriver René Redzepi på Nomas hjemmeside.

Han har befundet sig i Australien de seneste par uger for at udforske det australske køkken og lave aftaler med blandt andet Tourism Australia, der er samarbejdspartneren bag projektet.

Restauranten i Sydney kommer til at ligge i bydelen Barangaroo ikke langt fra Jørn Utzons verdensberømte operahus.

"Jeg har altid været tiltrukket af den enorme diversitet, som man finder i Australiens landskaber og ingredienser, fordi du ikke finder noget lignende andre steder i verden.

"Australien er stærkt påvirket af traditioner fra sit oprindelige folk og kombinerer det med folk fra hele verden. Når du blander det sammen, bliver det i sandhed meget inspirerende. Det er det perfekte sted at lære nyt," siger René Redzepi.

Omkring 60 kokke, opvaskere og tjenere rejser med til Sydney til januar. Foruden at lave mad til gourmetglade australiere, håber Rene Redzepi også at få tid til at lege turist.

"Måske bliver der tid til at forsøge at lære at surfe," skriver han.

Restauranterne rydder bordet - her er der skabt flest job under krisen

Meyers madimperium ramt af højere lønomkostninger

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier