FødevareWatch

Danske gourmetperler rykker trods Nomas tab

Fire danske restauranters plads blandt verdens bedste er godt for turismen, lyder det fra flere organisationer.

Foto: Jens Dresling

Det kan godt være, at stjernerestauranten Noma mandag måtte se sig slået i kapløbet om at blive kåret til verdens bedste restaurant.

Men Christianshavn-restaurantens bronzemedalje er fortsat en turisme-magnet sammen med de andre danske restauranter Relæ, Geranium og Amass, som er blevet hædret for at ligge i den absolutte gourmetelite.

"Dansk gastronomis styrke er endnu engang blevet internationalt anerkendt. Den succes kan styrke vores evne til at tiltrække flere turister og skabe vækst i Danmark. Derfor er vi glade for, at der i år er fire danskere med på listen over de bedste restauranter i verden," siger Terkel Riis-Jørgensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv, i en skriftlig kommentar.

Også turismeorganisationen Visit Denmark ser mandagens kåringer som tegn på, at dansk gastronomi stadig er et værdifuldt brand for Danmark.

"At Noma har siddet på titlen så længe er ufatteligt flot, og det har medvirket til, at Danmark i dag er en gastronomisk sværvægter i Nordeuropa," siger international projektchef i VisitDenmark, Maria Haugaard Barslund.

Restauranternes verdensrangliste kaldes World's 50 Best Restaurants. Den offentliggøres af det britiske Restaurant Magazine.

En række andre priser bliver yderligere uddelt, og her gjorde Relæ sig bemærket ved at blive kåret til at være årets bæredygtige restaurant.

Hæderen til de danske spisesteder er da heller ikke gået restauranternes brancheorganisations næse forbi. Særligt fordi de kulinariske oplevelser ifølge Horesta er et selvstændigt trækplaster for tusindvis af turister, der besøger Danmark.

"Med fire placeringer på top-100 har Danmark igen sendt et klart signal om vores høje gastronomiske niveau til resten af verden," siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i Horesta.

Både Horesta og Dansk Erhverv opfordrer dog politikerne til at handle på succesen, så Danmark kan fortsætte med at være med i den internationale, gastronomiske elite.

De peger blandt andet på vækststrategier og lavere moms for at sikre konkurrenceevnen.

De ti bedste restauranter

1. El Celler de Can Roca - Girona, Spanien.
2. Osteria Franciscana - Modena, Italien.
3. Noma - København, Danmark.
4. Central Restaurante - Lima, Peru.
5. Eleven Madison Park - New York, USA.
6. Mugaritz - San Sebastian, Spain.
7. Dinner by Heston Blumenthal - London, England.
8. Narisawa - Tokyo, Japan.
9. D.O.M - Sao Paulo, Brasilien.
10. Gaggan - Bangkok, Thailand.

Nordic Food Lab bag ny gin med myrer

Her er de danske Michelin-restauranter

Nu kommer madturisterne 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier