FødevareWatch

Noma leverer lille overskud

Hæder og global berømmelse sætter fart i omsætningen hos den københavnske stjernerestaurant. Indtjeningen er dog fortsat begrænset.

Foto: Jens Dresling

Michelin-restauranten Noma i København solgte i 2014 måltider og vin for 43 mio. kr. Den omsætning udløste et overskud efter skat på 729.000 kr.

De tal fremgår af årsregnskabet for 20014 i selskabet Noma af 2003 ApS, som netop er afleveret.

Ledelsen i virksomheden, som består af chefkokken Rene Redzepi og direktør Peter Kreiner, skriver i årsrapporten, at årets resultat må "anses for værende tilfredsstillende."

Noma, der i 2014 havde titlen som verdens bedste restaurant, fik i fjor en vækst i omsætningen på knap 4 mio. kr. til de 43 mio. kr. Bruttoresultatet steg med 2 mio. kr. til lidt over 18 mio. kr. Ud af det brugte selskabet knapt 15 mio. på løn og personaleomkostninger.

Den ordinære drift gav derfor et plus på tæt ved 2 mio. kr., mod 1,2 mio. året før.

2014 endte et resultat før skat på 1,2 mio. - 200.000 kr. mere end i fjor. Efter skattebetalingen står der 0,7 mio. på bundlinjen.

Noma af 2003 ApS. indgår i Noma Holding ApS. som endnu ikke har afleveret regnskab for 2014. Ejerkredsen består bla. af Rene Redzepi og Claus Meyer gennem Meyers Portefølje ApS.

Noma mistede for kort tid siden titel som verdens bedste i en kåring, hvor den spanske restaurant El Celler De Can Roca dre Joan fik årets hæder.

Noma har tidligere fået fire førstepladser og en 2. plads på fem år i den dyst. I år blev det til en 3. plads.

Meyers madimperium ramt af højere lønomkostninger

Ny restaurantguide: Her er de bedste oplevelser

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier