FødevareWatch

Professionelle køkkener tredobler øko-indkøb

Siden 2009 har de private og offentlige storkøkkener tredoblet deres indkøb af økologiske produkter. Ifølge en ny opgørelse fra Danmarks Statistik steg indkøbet med 33 pct. i 2014.

Foto: Ole Lind/Polfoto/Arkiv

De økologiske råvarer og måltider spiller en stadig større rolle på plejehjem, i daginstitutioner og på restauranter og caféer rundt omkring i landet. Sidste år blev der solgt for 1,3 mia. kr. økologiske varer til professionelle køkkener, viser en ny opgørelse fra Danmark Statistik, der netop er offentliggjort.

Det er en stigning på 33 pct. i forhold til 2013, og ifølge Økologisk Landsforening er det næsten en tredobling i forhold til 2009.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier