FødevareWatch

Farvel til topchef i stor dansk servicekoncern

Adm. direktør i en af de største danske servicekoncerner forlader sit job, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Foto: Ole Lind/Polfoto/Arkiv

Forenede Service’s adm. direktør Steen Gede fratræder sin stilling med virkning fra 31. januar 2016.

Det skriver servicekoncernen, som primært håndterer afskillige typer rengøring men som også har kantineafdelingen ”Kokkenes Køkken,” i en pressemeddelelse.

”Det er med beklagelse, at vi siger farvel til Steen Gede, og vi vil gerne takke ham for hans store indsats i sine tre år som administrerende direktør i Forenede Service,” siger koncerndirektør i Forenede Carsten Clement.

Ifølge fagbladet 3F er Steen Gede blevet fyret, og i en mail til mediet skriver han:

"Jeg tiltrådte som administrerende direktør i 2012, da virksomheden var i krise, såvel imagemæssigt som indtjeningsmæssigt. Virksomheden er nu ordentlig og velfungerende med stadig bedre resultater år for år. Organisationen er nu stabil og målrettet med mange gode medarbejdere på alle niveauer. Min oprindelige opgave er løst."

Han fortsætter med reference til familien Krogh, som ejer Forenede Service.

"Jeg ønsker at komme videre til andre udfordringer. Det er et ønske, som familien Krogh deler med mig. Derfor har vi aftalt min opsigelse. Der er intet dramatisk heri, men vi kommunikerer simpelthen på forskellige frekvenser og taler derfor ofte forbi hinanden. Det er bedst for alle parter at skilles i fordragelighed."

Erfaren erhvervsmand

62-årige Steen Gede tiltrådte som administrerende direktør i Forenede Service 1. august 2012.

I årene før har han haft flere direktørjobs og været omkring adskillige brancher.

Efter at være blevet færdig som cand.merc. fra Handelshøjskolen i København i 1978 arbejdede Steen Gede i næsten 20 år i dagligvarebranchen, blandt andet som koncernchef i Dagrofa 1991-97.

Ifølge Politiken blev han kaldt en af landets bedste købmænd, men skiftede i 1997 branche, da han blev koncernchef i det daværende Berlingske Officin.

Efter kun et år tog han et job som chef for Coop - dengang FDB - men forlod koncernen igen efter kun ni måneder på grund af magtkampe i koncernledelsen. Derefter arbejdede han først som chef for internetportalen Gatetrade, en elektronisk business to business-markedsplads, og derefter en længere årrække som selvstændig i kosmetikbranchen med firmaet Unicare Nordic A/S. Derudover bestred han en række bestyrelsesposter, blandt andet i DSB samt i Forenede Service.

Foodservicekoncern solgt

Foodservice-gigant afblæser milliardopkøb

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier