FødevareWatch

ISS: Vi er forberedt på græsk konkurs

Skulle den græske stat gå konkurs, så er servicekoncernen ISS forberedt på det.

Foto: Ole Lind/Polfoto/Arkiv

Bliver resultatet af den græske krise, at den sydeuropæiske stat går konkurs, så vil ISS være forberedt.

"Kan staten Grækenland ikke betale sine regninger, har vi naturligvis et problem, men det er et overskueligt problem," siger Flemming Bendt, regional CEO i ISS, til Ritzau Finans.

Grækenland er et beskedent marked for ISS og udgør under en halv pct. af koncernens forretningsområde. Og uanset hvordan situationen i Grækenland udvikler sig, er servicekoncernen forberedt på det.

"Vi er stoppet med at prøve at gætte på, hvordan udviklingen bliver. Men vi følger det nøje og bliver orienteret dagligt fra vores lokale landechef. Vi har forskellige planer for, hvis det ene eller andet sker," fortæller Flemming Bendt.

Både ISS’s omsætning og omkostningsstruktur er forankret i lokal valuta. I øjeblikket er det euro. Bliver det en dag en anden valuta, vil ISS stadig have indtægter og udgifter i den valuta, Grækenland nu måtte have.

"Vores omkostninger vil dermed ikke blive væsentligt dyrere, men omregnet i danske kroner vil vores forretning bare blive lidt mindre, hvis en eventuel ny valuta skulle blive mindre værd. Vores omkostninger går til lokal arbejdskraft. Får grækerne en valuta, der er mindre værd, vil vi derfor tjene det samme relativt. Det eneste er, at vores græske forretning samlet set bliver lidt mindre," fortæller Flemming Bendt.

ISS har både private kunder og en række offentlige kunder i Grækenland.

"Vi har en vis eksponering mod den offentlige sektor. Men vi har nedbragt det over det sidste halve år. Vi har opsagt en del offentlige kontrakter og deltager ikke i nye udbud fra den offentlige sektor," fortæller Flemming Bendt.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier