Foodservice-gigant afblæser milliardopkøb

En amerikanske domstol ville ikke tillade en planlagt fusion mellem to af USA’s største aktører på foodservice-området, og sammenlægningen er derfor løbet ud i sandet.
Foto: Mark Duncan/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Mark Duncan/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske foodservice-gigant Sysco Corporation var godt på vej til at opsluge sin mindre konkurrent US Foods Inc. i en markant milliardhandel, men nu har en amerikansk domstol stillet sig i vejen.

Det skriver Bloomberg.

En føderal domstol fastslog i starten af denne uge, at Syscos planlagte opkøb af konkurrenten for 3,5 mia. dollars (23,4 mia. kr.) ville være alt for skadelig for konkurrencesituationen på det amerikanske foodservicemarked.

Begge selskaber leverer fødevareprodukter til restauranter, hoteller, hospitaler og uddannelsesinstitutioner. Sysco har en årlig omsætning på omkring 45 mia. dollars og 47.000 ansatte, mens US Foods omsætter for små 20 mia. dollars og har mere end 25.000 ansatte.

Domstolens beslutning har endegyldigt sat en stopper for fusionsplanerne, og Sysco siger ifølge Bloomberg, at man nu i stedet vil tilbagekøbe aktier for 3 mia. dollars.

”Det er i alle interessenters bedste interesse at komme videre. Vi er klar til at kigge fremad med initiativer, der vil bidrage til succesen for både Sysco og selskabets aktionærer,” siger adm. direktør Bill DeLaney ifølge nyhedsbureauet.

I forbindelse med den fejlslagne handel har Sysco forpligtet sig til at betale et engangsbeløb på 300 mio. dollars til US Foods i et såkaldt termination fee for at ophæve kontrakten. Samtidig betaler man 12,5 mio. dollars til et andet selskab, Performance Food Group, der var gået med til at købe nogle af US Foods’ faciliteter i forbindelse med sammenlægningen.

Heinz og Kraft Foods i gigantisk fusion

Rygter om enorm bryggerifusion blusser op igen-igen

Muligt gigantopkøb på vej i frostvarebranchen

Myndigheder godkender milliardhandel

Campbell Soup køber salsa-selskab i milliardhandel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også