FødevareWatch

Rygter om enorm bryggerifusion blusser op igen-igen

Rygterne om, at to af verdens største bryggeriselskaber skulle være på vej til at slå pjalterne sammen, fortsætter ufortrødent. Men endnu en bejler lurer i kulissen, skriver Reuters.

Foto: SABMiller/PR

Det må nærmest betegnes som rygtet, der ikke vil dø. Og der går sjældent røg af en brand, uden at der er ild i den, som det gamle ordsprog lyder.

Igennem de seneste år er forlydender om en mulig fusion mellem de to bryggerikæmper Sabmiller og Ab Inbev dukket op igen og igen, og nu kastes der nyt brænde på det bål.

Ifølge Reuters steg aktierne i Sabmiller, det multinationale selskab, der er børsnoteret i London, med mere end 3 pct. i går, torsdag, på baggrund af forlydender om, at amerikanske Ab Inbev er klar med et opkøbstilbud på sin rival.

Andre kilder melder dog også om, at investeringsselskaberne 3G Capital og Berkshire Hatahway, der er ejet af den amerikanske milliardær-investor Warren Buffet, skulle lure i kulissen.

3G Capital og Berskhire Hathaway har i nyere tid stået bag en lang række markante fusioner og opkøb i fødevare- og drikkevareindustrien. Blandt andet var de inde over fusionen mellem Burger King og den canadiske cafékæde Tim Hortons, som blev annonceret sidste år, samt sammenlægningen af de amerikanske fødevarekæmper Kraft Foods og Heinz i år.

Bryggerigigant lurer på opkøb af konkurrent

AB Inbev i samtaler om overtagelse af SABMiller

Rygter om fusion mellem Sabmiller og AB Inbev bobler op igen

Fusion vil gøre ondt på Carlsbergs konkurrenceevne

Bryggerifusion kan sende Carlsberg på opkøb

Analytiker: Konsolidering kan ramme Carlsberg

Stor bryggerifusion kan smitte af på Carlsberg

JPMorgan: Sabmiller-fusion virker ulogisk

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier