FødevareWatch

Myndigheder godkender milliardhandel

De europæiske myndigheder godkender salg af kakaoforretning til en værdi af 1,3 mia. dollars.

Foto: Colourbox

NEW YORK

Den asiatiske råvarekæmpe Olam International har nu de europæiske myndigheders ord for, at man har købt Archer Daniels Midlands (ADM) kakaoforretning for 1,3 mia. dollars, skriver Reuters.

Olam har investeret betydelige beløb i at udvide sin forsyningskæde i kakaoforretningen i de senere år med investeringer i plantager i Elfenbenskysten og Nigeria, samt fabrikker i Spanien og Storbritannien, men indtil videre har man ikke haft produktion i det vigtige kakaoland Brasilien.

Det får man imidlertid nu, da ADM’s kakaoforretning inkluderer faciliteter i Holland, Tyskland, Singapore, Ghana, Elfenbenskysten, Canada og Brasilien – faciliteter som Olam snart vil råde over.

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier