FødevareWatch

Muligt gigantopkøb på vej i frostvarebranchen

Nomad Foods bekræfter nu, at det ligger i forhandlinger med frostvarekoncernen Findus om at købe dets europæiske forretning samt Findus-brandet.

Foto: Scott Heppell/AP/POLFOTO/arkiv

Endnu et enormt opkøb kan være på vej i Nomad Foods, som hører under det London-baserede investeringsselskab Nomad Holding.

Så sent som i april opkøbte Nomad fiskefingrekæmpen Iglo Foods for 2,6 mia. euro, og nu bekræfter selskabet i en fondsbørsmeddelelse, at man ligger i forhandlinger med frostvarekoncernen Findus om at købe dets europæiske fastlandsforretning samt brand.

Det skriver undercurrentnews.com.

På samme tid har Florac, et fransk investeringsselskab, angiveligt budt 200 mio. euro for Findus Southern Europe, hvilket tæller aktiviteterne i Frankrig, Belgien og Spanien, skriver avisen Le Figaro. Dette nævner Nomad dog ikke noget om i sin meddelelse til markedet.

Ifølge Bloomberg er der tale om indledende forhandlinger mellem Nomad og Findus, som ikke nødvendigvis fører til en aftale. Findus’ aktionærer tæller JPMorgan Chase & Co., Lion Capital og Highbridge Capital. Forhandlingerne gælder angiveligt ikke den britiske forretning af Findus Gruppen.

Nomad blev børsnoteret i London i april 2014, hvor man rejste omring 500 mio. dollars, men efter opkøbet af Iglo har selskabet på eget initiativ suspenderet handelen med sine aktier, indtil opkøbet er gået igennem. Det forventes at ske i indeværende kvartal.

Herefter vil det ambitiøse unge selskab også gå efter en børsnotering på børsen i New York.

Frostvarekoncern får ny topchef efter milliardhandel

Findus udpeger ny direktør for Sydeuropa

Europas største frostvareselskab solgt i milliardhandel

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier