FødevareWatch

Nu vil McDonald’s være helt økologiske

McDonald’s introducerer deres første 100 pct. økologiske burger med en tidsbegrænset kampagne i Tyskland.

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

Fastfoodkæden har netop meddelt, at deres tyske menuer fra 1. oktober til 18 november vil inkludere burgere lavet med økologisk kød fra landbrug i Tyskland og Østrig. De nye øko-burgere vil gå under navnet McB-burgere. Det er endnu uvist om McB-burgerne vil blive udbudt på andre markeder.

Det skriver Sky News.

Tiltaget kommer efter, McDonald’s øverste direktør, Steve Esterbrook, i maj annoncerede, at McDonald’s fremover skulle transformeres til et ”moderne, progressivt burger firma”.

I en pressemeddelelse udtaler Holger Beeck, administrerende direktør i McDonald’s Tyskland: “Vi har lagt meget arbejde i at sikre tilstrækkelige mængder kød, der tilfredsstiller de økologiske krav og vores egne kvalitetskrav.”

Stigende konkurrence fra nye kæder har de seneste år presset McDonald’s. Men firmaets seneste kvartalstal for Tyskland viste, for første gang siden 2012, et stigende salg i deres tyske restauranter.

McD i bæredygtig udvikling

McDonald’s har tidligere annonceret planer om en mere bæredygtig produktion.

I begyndelsen af september meddelte koncernen, at den sigter mod at udfase brugen af buræg i deres amerikanske og canadiske restauranter over en periode på 10 år. Kæden indkøber årligt ca. to milliarder æg i USA og 120 millioner æg i Canada.

Tidligere på året bekendtgjorde McDonald’s, at de inden for to år ønsker at sikre antibiotikafrit kyllingekød i deres amerikanske restauranter. En aktionærgruppe i McDonald’s, den kristne menighed Congregation of Benedictine Sisters of Boerne, har siden presset på for en mere ambitiøs plan, der blandt andet udvider McDonald’s nye antibiotikamål til hele verden og andre kødtyper end kylling.

McDonald's fjerner antibiotika fra sine kyllinger

McDonald’s i offensiven med klage-app

McDonald’s vil sætte grønkål på menuen

Mishandlede nugget-kyllinger belaster McDonald's

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier