Fastfoodkæden har netop meddelt, at deres tyske menuer fra 1. oktober til 18 november vil inkludere burgere lavet med økologisk kød fra landbrug i Tyskland og Østrig. De nye øko-burgere vil gå under navnet McB-burgere. Det er endnu uvist om McB-burgerne vil blive udbudt på andre markeder.
Det skriver Sky News.
Tiltaget kommer efter, McDonald’s øverste direktør, Steve Esterbrook, i maj annoncerede, at McDonald’s fremover skulle transformeres til et ”moderne, progressivt burger firma”.
I en pressemeddelelse udtaler Holger Beeck, administrerende direktør i McDonald’s Tyskland: “Vi har lagt meget arbejde i at sikre tilstrækkelige mængder kød, der tilfredsstiller de økologiske krav og vores egne kvalitetskrav.”
Stigende konkurrence fra nye kæder har de seneste år presset McDonald’s. Men firmaets seneste kvartalstal for Tyskland viste, for første gang siden 2012, et stigende salg i deres tyske restauranter.
McD i bæredygtig udvikling
McDonald’s har tidligere annonceret planer om en mere bæredygtig produktion.
I begyndelsen af september meddelte koncernen, at den sigter mod at udfase brugen af buræg i deres amerikanske og canadiske restauranter over en periode på 10 år. Kæden indkøber årligt ca. to milliarder æg i USA og 120 millioner æg i Canada.
Tidligere på året bekendtgjorde McDonald’s, at de inden for to år ønsker at sikre antibiotikafrit kyllingekød i deres amerikanske restauranter. En aktionærgruppe i McDonald’s, den kristne menighed Congregation of Benedictine Sisters of Boerne, har siden presset på for en mere ambitiøs plan, der blandt andet udvider McDonald’s nye antibiotikamål til hele verden og andre kødtyper end kylling.
McDonald's fjerner antibiotika fra sine kyllinger
McDonald’s i offensiven med klage-app
McDonald’s vil sætte grønkål på menuen
Mishandlede nugget-kyllinger belaster McDonald's