FødevareWatch

McDonald’s-investorer presser på for antibiotikafrit kød

En gruppe af aktionærer i den amerikanske fastfoodkæde McDonald’s vil have fjernet antibiotika fra alt kød, der bruges i selskabets restauranter i hele verden.

Foto: Mark Duncan/AP/POLFOTO/arkiv

Den amerikanske fastfoodkæde McDonald’s annoncerede tidligere på året, at man vil sikre at al kylling, der sælges i kædens restauranter er fri for antibiotika inden for de kommende par år. Men det er tilsyneladende ikke godt nok for en gruppe af aktionærer.

Det skriver Reuters.

I hvert fald har den kristne menighed Congregation of Benedictine Sisters of Boerne fra Texas, som har aktier i McDonald’s, indsendt et aktionærforslag for at få fastfoodkoncern til at sikre, at alt kød er frit for antibiotika i fastfood-restauranterne.

Menigheden havde fremsat et lignende forslag tidligere, men det blev ifølge Reuters droppet kort tid inden, at McDonald’s annoncerede sine planer for at sikre antibiotikafrit kyllingekød. Nu har man dog taget det op igen.

Fødevarer, drikkevarer, detail, leverandører og services. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Men menigheden vil ikke blot have McDonald’s til at udvide antibiotikapolitiken til andre kødtyper, man vil også have koncernen til at indføre den i hele verden. Og Susan Mika, der repræsenterer aktionærgruppen, siger til Reuters, at andre kristne menigheder med aktier i McDonald’s er parate til at bakke forslaget op.

McDonald’s selv har ikke ønskeret at kommentere på sagen overfor nyhedsbureauet.

McDonald's fjerner antibiotika fra sine kyllinger

Investorer i McDonald’s stadig ikke tilfredse

Mishandlede nugget-kyllinger belaster McDonald's

McDonald's dropper buræg – om ti år

McDonald’s udvider amerikansk morgenmadssatsning

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier