FødevareWatch

Mishandlede nugget-kyllinger belaster McDonald's

Burgerkæden er kommet i problemer efter, at en gruppe dyreaktivister har filmet kyllingers forhold.

Foto: Mark Duncan/AP/POLFOTO/arkiv

Der har ikke været meget sus, dus og friluftsliv over at være kylling, hvis man har rendt rundt på T&S Farm i Dukedom i Tennessee, USA, som producerer kyllinger til burgergiganten McDonald’s populære produkt McNuggets.

Tyson Foods, der er verdens største kødproducent, har nemlig nu lukket deres store Dukedom-farm ned, fordi en gruppe dyreaktivister har videodokumenteret forholdene for kyllingerne.

Globalmeatnews.com skriver, at man på dyreaktivisternes optagelser kan se, hvordan kyllingerne bliver dræbt i deres bure, slået med køller, spiddet på pæle og senere kylet ned i spande. Det får aktivistgruppen Mercy For Animals (MFA) til at rette en skarp kritik mod McDonald’s.

”Dette er vanvittig dyremishandling, som intet firma med nogen form for moral burde støtte. McDonald’s har ikke alene kræfterne, men også et ansvar for, at sådan et misbrug, der er relateret til deres fødekæde, stopper,” siger advokat og dyreaktivist i MFA, Nathan Runkle til globalmeatnews.com.

Selv har McDonald’s meldt ud, at man sammen med Tyson Foods undersøger, hvad der er sket, og at man går ind for god dyrevelfærd. Imidlertid er det ikke først gang, at Tyson Foods har været nævnt i uheldige sager. De senere år har dyreaktivister således gang på gang kritiseret firmaet for ufine metoder.

McDonald's fjerner antibiotika fra sine kyllinger

Ny McDonald's-plan udløser medarbejderprotest

McDonald's: Burgersalget svækket af kinesisk kødskandale

Ulykkerne hagler ned over McDonald's

Nye boller på burgeren

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier