McDonald's: Burgersalget svækket af kinesisk kødskandale

Tvivlsom fødevaresikkerhed i Kina og stigende konkurrence i USA er medvirkende til, at salget på McDonald's fastfood-restauranter er dalet.
AF RITZAU FINANS

Tvivlsom fødevaresikkerhed i Kina og stigende konkurrence i USA er medvirkende til, at salget på McDonald's fastfood-restauranter er dalet.

Burgergiganten sagde tirsdag, at det globale salg faldt med 3,7 pct. i august i forhold til året før. I juli faldt det med 2,5 pct., rapporterer nyhedsbureauet AFP.

"I løbet af august ramte McDonald's globale forretning ind i modvind flere gange, og det gik ud over salget," siger topchef Don Thompson.

I juli kom det frem, at den kinesiske fødevarevirksomhed Shanghai Husi Food Co. skulle have blandet for gammelt kød med frisk kød og leveret det til McDonald's. De kinesiske fødevaremyndigheder har siden lukket fabrikken.

I salgsregionen, der tæller Asien og Stillehavsregionen, Mellemøsten og Afrika, faldt salget i august med 14,5 pct.

McDonald's forventer, at Kinas problemer med fødevaresikkerheden kommer til at koste et hak i indtjeningen på omkring 15-20 cent per aktie i tredje kvartal i forhold til samme periode sidste år, da resultatet var på 1,52 dollar per aktie.

Dansker får international post i McDonald’s

Russiske fødevaremyndigheder lukker femte McDonald's-restaurant

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også