FødevareWatch

Russiske fødevaremyndigheder lukker femte McDonald's-restaurant

De russiske fødevaremyndigheder har nu lukket fem restauranter inden for de seneste uger. Lukningerne er ikke af politisk karakter, oplyser en talsperson.

Denne McDonald's i Moskva er blandt de fem mildertidigt lukkede restauranter. | Foto: Alexander Zemlianichenko Jr

De russiske fødevaremyndigheder har krævet en midlertidig lukning af en McDonald's-restaurant i Jekaterinburg, Rusland.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dermed er det femte gang, at myndighederne inden for de seneste uger har lukket en af den amerikanske burgerkædes restauranter i Rusland.

Den midlertidige lukning skal være sket efter flere uanmeldte inspektioner fra den russiske kontrolmyndighed, lyder det fra en McDonald's talsperson i Rusland ifølge Reuters.

"Inspektionerne er på ingen måde af politisk karakter"

Den russiske fødevaremyndigheder, Rospotrebnadzor, insisterer på, at lukningerne ikke har nogen forbindelse til det aktuelle forbud mod import af vestlige fødevarer.

"Inspektionerne er på ingen måde af politisk karakter," siger direktør Anna Popova til nyhedsbureauet Interfax og understreger, at lukningerne sker af hensyn til forbrugernes sikkerhed.

McDonald's, der har en markedsværdi på 92,7 mia. dollar, lukkede mandag 0,01 pct. lavere i 94,44 dollar på den amerikanske børs.

Ulykkerne hagler ned over McDonald's

McDonald's risikerer burger-forbud i Rusland

McDonald's manglede saft og kraft

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier