FødevareWatch

Ny McDonald's-plan udløser medarbejderprotest

McDonald's topchef vil reducere omkostningerne i hele virksomheden. Men medarbejderne er ikke tilfredse og varsler protester.

McDonald's-medarbejdere over hele verden strejkede sidste år i protest mod lønnen. | Foto: M. Spencer Green/AP/Polfoto/Arkiv

McDonald's' nye topchef, Steve Easterbrook, indrømmer, at fastfood-selskabet har stået stille alt for længe og nu er klar til at blive født på ny. Der står således restrukturering og omkostningsreduktion på menuen de kommende år, men medarbejderne kræver, at deres stemme bliver hørt.

Det skriver Financial Times.

"Over de sidste fem år har verden udenfor ændret sig hurtigere, end vi har. Og jeg vil ikke tøve med at adressere behovet for at nulstille den her forretning," siger administrerende direktør, Steve Easterbrook, der i marts overtog topposten efter Don Thompson, til Financial Times.

Over de sidste fem år har verden udenfor ændret sig hurtigere, end vi har. Og jeg vil ikke tøve med at adressere behovet for at nulstille den her forretning"

Steve Easterbrook, adm. direktør, McDonald's
Ifølge Easterbrook er planen, at McDonald's skal ændre forretningen radikalt og blive en "moderne og progressiv burgerforretning".

I takt med at McDonald's de seneste år har gjort udvalget sundere, har salget og derved bundlinjen slanket sig. Nye menukort kan derfor være i sigte, og marketingkampagner skal i høj grad være med til at gøre opmærksom på dette, lyder budskabet fra topchefen

Kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's gjorde heller ikke livet federe for McDonald's, da det nedgraderede selskabets kreditværdighed fra A til A-, efter at fastfoodkæden for nyligt annoncerede aktietilbagekøb for mellem 8 og 9 mia. dollar. Standard & Poor's advarede ved den lejlighed, at endnu et kredithak kan være på vej, hvis ikke salget i USA og Kina øges.

Medarbejdere er utilfredse

Imidlertid skriver The Guardian, at McDonald's-ansatte er ved at forberede den største medarbejderprotest i virksomhedens historie.

Den 21. maj holder virksomheden generalforsamling, og i den forbindelse vil de ansatte samles foran selskabets hovedkvarter i Chicago for at vise deres utilfredshed med de såkaldte "fattigdomslønninger", som en stor del af de i alt 420.000 ansatte modtager.

Arrangementet afholdes af protestgruppen "Fight for $15", der støttes af en række fagforeninger og som navnet antyder kæmper for en mindsteløn på 15 dollar til alle McDonald's-ansatte.

"McDonald's-medarbejdere insisterer på, at fastfood-giganten som led i den kommende omstrukturering investerer i de ansatte, der gør milliardoverskud mulige," skriver gruppen i en pressemeddelelse.

Forud for protesten erklærer gruppen, at den ikke kommer alene. Med sig har den angiveligt 1 mio. underskrifter fra amerikanske statsborgere, der støtter forslaget om en mindsteløn på 15 dollar.

McDonalds lider under svigtende salg

Analyse: Krampetrækninger fra fastfoodkæmperne

Salget dykker stadig i McDonald’s

Nu vil McDonald’s servere morgenmad hele dagen

McDonald's skal have ny topchef

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier