FødevareWatch

Miljøgruppe presser på for svensk kødskat

Et svensk forslag om at beskatte salget af kødprodukter, som blev skudt ned for et par år siden, er nu igen på bordet hos landets regering.

Foto: Ole Lind/ JP

Miljøforkæmperne i den svenske organisation, Svensk mat- och miljöinformation (SMMI), presser på for at indført en beskatning af kødprodukter i Sverige. Og organisationen har samlet mere end 7000 underskrifter og har nu fået et forslag på bordet hos landets regering.

Det skriver branchemediet Global Meat News.

Ifølge mediet har den svenske minister for strategi- og fremtidsspørgsmål samt nordisk samarbejde, Kristina Persson, således nedsat en arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvordan en eventuel kødskat kan bruges til at anspore folk til et mere bæredygtigt fødevareforbrug.

Ifølge Toivo Jokkala, der er talsmand for SMMI, har organisationens forslag vundet støtte fra flere politikere, og selvom muligheden for en svensk kødskat stadig er langt væk, så er den nye arbejdsgruppe et stort skridt i den rigtige retning, siger han.

Det er langt fra første gang, at idéen om at beskatte salget af kødprodukter har været oppe at vende i vores nordiske naboland. Så sent som i 2013 anbefalede eksperter fra de svenske landbrugsmyndigheder, Jordbruksverket, at man indføret sådan en skat, og at den også blev indført på tværs af EU. Men forslaget blev afvist af den svenske regering.

Dansk kødindustri forsøger at genskabe svensk tillid

Svenske forbrugere fravælger dansk svinekød

Svensk kød-kritik giver eksport-dyk

Svensk storimportør overvejer at droppe dansk svinekød

Ny kødmærkning vil øge udgifter til industri

Det økologiske salg vokser ’hinsidan’

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier