Miljøgruppe presser på for svensk kødskat

Et svensk forslag om at beskatte salget af kødprodukter, som blev skudt ned for et par år siden, er nu igen på bordet hos landets regering.
Foto: Ole Lind/ JP
Foto: Ole Lind/ JP

Miljøforkæmperne i den svenske organisation, Svensk mat- och miljöinformation (SMMI), presser på for at indført en beskatning af kødprodukter i Sverige. Og organisationen har samlet mere end 7000 underskrifter og har nu fået et forslag på bordet hos landets regering.

Det skriver branchemediet Global Meat News.

Ifølge mediet har den svenske minister for strategi- og fremtidsspørgsmål samt nordisk samarbejde, Kristina Persson, således nedsat en arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvordan en eventuel kødskat kan bruges til at anspore folk til et mere bæredygtigt fødevareforbrug.

Ifølge Toivo Jokkala, der er talsmand for SMMI, har organisationens forslag vundet støtte fra flere politikere, og selvom muligheden for en svensk kødskat stadig er langt væk, så er den nye arbejdsgruppe et stort skridt i den rigtige retning, siger han.

Det er langt fra første gang, at idéen om at beskatte salget af kødprodukter har været oppe at vende i vores nordiske naboland. Så sent som i 2013 anbefalede eksperter fra de svenske landbrugsmyndigheder, Jordbruksverket, at man indføret sådan en skat, og at den også blev indført på tværs af EU. Men forslaget blev afvist af den svenske regering.

Dansk kødindustri forsøger at genskabe svensk tillid

Svenske forbrugere fravælger dansk svinekød

Svensk kød-kritik giver eksport-dyk

Svensk storimportør overvejer at droppe dansk svinekød

Ny kødmærkning vil øge udgifter til industri

Det økologiske salg vokser ’hinsidan’

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også