FødevareWatch

Svenske forbrugere fravælger dansk svinekød

Ny undersøgelse viser, at det primært er hensynet til dyrevelfærd og antibiotikaforbrug, der får svenske forbrugere til at springe det danske svinekød over i køledisken. Frygten for MRSA bekymrer, men er ikke den overvejende grund til fravalget af det danske kød.

Foto: Colourbox

Af en netop offentliggjort undersøgelse, som markedsanalyse- og konsulentvirksomheden Aspecto har foretaget for FødevareWatch blandt svenske forbrugere, fremgår det, at fravalget af kødprodukter fra Danmark primært skyldes dyrevelfærd og antibiotikaforbrug.

Af de 1.006 adspurgte forbrugere, der allerede har lagt det danske svinekød på hylden, siger 57 procent, at de dropper kødet fra broderlandet, fordi de danske regler for dyrevelfærd ikke lever op til de svenske.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier