FødevareWatch

Ny kødmærkning vil øge udgifter til industri

I dag står EU-parlamentet til at stemme et forlag om obligatorisk landemærkning på kød igennem. NNF og L&F er imod.

Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto/Arkiv

I kølvandet på sagerne om hestekød i lasagner, vil Europa-parlamentet i dag stemme for obligatorisk landemærkning af alle produkter, der indeholder kød fra forskellige lande. Det skriver Børsen.

Det betyder imidlertid en regning til industrien, mener chefkonsulent i Landbrug og Fødevarer, Morten Damkjær Nielsen.

”Når det er dyrt, er det, fordi hvis man er den type kødindustri eller forarbejdningsindustri, så vil man typisk få kød fra både Danmark og f.eks. Tyskland og Sverige, og hvis man skal skrive på lasagnen, hvor kødet kommer fra, så skal man have flere etiketter og tage stilling til, om man vil have adskilte produktionslinjer, sådan at man kan holde tingene adskilt fra hinanden. Det er selvfølgelig dyrere,” siger han til avisen.

Mens medlem af EU-parlamentet, Christel Schaldemose mener, at et ja til forslaget er vigtigt for at genoprette forbrugernes tillid til fødevarer, ser man anderledes på sagen hos fødevareforbundet NNF:

”Det vil blive en ekstraomkostning for virksomhederne, der ikke vil give forbrugerne en værdi af samme grad, som det fordyrer produktet;” siger næstformand Tage Arentoft som også mener det kan få negative beskæftigelsesmæssige konsekvenser. Også L&F og den danske regering er imod forslaget.

En rapport fra EU-kommissionen peger på, at udgifterne som konsekvens af landemærkningen vil stige 8-12 pct.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier