Aldi og Lidl tryner de britiske konkurrenter

Briterne er vilde med de to tyske discountkæder, som i en ny måling stormer ind på listen over de 10 brands, der har kreeret mest omtale i medierne i det seneste halve år.
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det er ikke bare ved kasseapparaterne, at store kæder som Sainsbury's og Marks & Spencer mærker, at briterne i stigende omfang har fået vakt lysten til at gøre indkøb i discountbutikker som tyske Lidl og Aldi.

I den seneste imageundersøgelse fra analysehuset YouGov, der med jævne mellemrum laver deres såkaldte BrandIndex, er Lidl og Aldi med for første gang, og de indtager henholdsvis fjerde- og første-pladsen over brands, der i første halvår af 2014 har skabt den største "medie-buzz."

Det skriver Foodmanufacture.co.uk.

Netto klar til discountkrig i Storbritannien

Omtalen behøver i analysen ikke kun have positiv karakter, og derfor ser man også store ændringer i forhold til de selskaber, som på en eller anden måde har været sat i forbindelse med eksempelvis hestekøds-skandalen fra sidste år. Færdigretproducenten Findus er mere end faldet ud top-ti-listen, efter sidste år at have været blandt de absolut mest omtalte fødevarevirksomheder.

På listens femteplads for første halvår finder man det store britiske supermarked, Waitrose, der klarer sig markant bedre end konkurrenterne i Sainsbury's, som i undersøgelsen ligger under Samsung, Dyson og BBC på en tiendeplads.

Medstifter af Aldi er død

Her er verdens største fødevare- og drikkevareselskaber

Coca-Cola skal hjælpe Lidl og Aldi til ny vækst

Detailgiganter henter væksten i udlandet

Aldi og Lidl skaber kaos i Storbritannien

Lidl på vej til at blive Europas største

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg