FødevareWatch

Tescos indtjening på hjemmemarkederne slår forventningerne

Efter et år med nedjusteringer og en regnskabsskandale er supermarkedskæden Tesco på vej på ret køl igen. Kædens halvårsregnskab indeholder dog blandede bolscher.

Den britiske supermarkedskæde Tesco kom ud af første halvår af regnskabsåret 2015/2016 med et fald i driftsresultatet, der ikke var helt så stort som ventet. Det skriver Bloomberg News.

På verdensplan er det sammenlignelige salg vokset 1 pct., mens salget i Storbritannien er faldet 1,1 pct., skriver Tesco. Tesco venter, at både det internationale salg og rentabiliteten vil forbedres i andet halvår, skriver Bloomberg News.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

Driftsoverskuddet eksklusiv engangsomkostninger faldt 69 pct. og landede på 166 mio. pund, godt 1675 mio. kr., hvilket var en del bedre end analytikernes estimater på 130 mio. pund. Resultatet kan skabe håb for, at Tesco er på vej på ret køl igen efter et år præget af nedjusteringer og en regnskabsskandale.

"Vi har leveret ændringer af hidtil uset størrelse i vores forretning over de sidste 12 måneder, og det virker," siger administrerende direktør Dave Lewis ifølge Bloomberg News i meddelelsen.

Tesco fortæller ligeledes, at man har besluttet sig for ikke at sælge analyseenheden Dunnhumby, hvilket ellers har været forsøgt. Goldman Sachs har været udnævnt som rådgiver i salgsprocessen.

Tror Tesco-toppen overhovedet på turnaround?

Medie: Tesco tygger på frasalg i Europa

Tesco fjerner Carlsberg fra hylderne

Tesco betaler mere for mælk til osteproduktion

Tesco sælger koreansk enhed for milliarder

Konkurrents nedtur løfter Sainsbury's plads i hierarkiet

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier