FødevareWatch

Medie: Tesco tygger på frasalg i Europa

Efter salget af sin sydkoreanske forretning er den britiske supermarkedskoncern Tesco angiveligt også klar til at sige farvel til kædens forretninger i Central- og Østeuropa.

Foto: Tesco/PR

Den britiske supermarkedskoncern Tesco solgte mandag sin sydkoreanske forretning for mere end 4 mia. pund, men det afholder ikke selskabet fra at køre videre af det spor.

Ifølge Bloomberg News - der har historien fra tre anonyme kilder - skulle Tesco være parat til at sælge dets forretninger i Central- og Østeuropa, som består af omkring 1100 butikker og har en omsætning på 1,9 mia. pund om året.

Der er ikke truffet nogen beslutning endnu, men et salg bliver i øjeblikket diskuteret med supermarkedskædens rådgivere.

Det bliver dog ikke umiddelbart en let opgave at sælge forretningerne, der ligger i landene Ungarn, Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Tyrkiet.

Det vurderer Bryan Roberts, analytiker ved Kantar Retail. Han peger på, at Tesco har haft faldende omsætning i området de seneste tre år.

"I de central- og østeuropæiske markeder er de økonomiske forhold hårde. Tesco har fået nogle solide spark fra discountkæder" siger Bryan Roberts til Bloomberg News.

Pengene fra et eventuelt salg vil blive brugt på at nedbringe gæld, som også er planen med de 4,23 mia. pund, som Tesco kan sætte ind på bogen efter salget af de sydkoreanske aktiviteter, Homeplus, der tidligere mandag røg afsted til selskabet MBK Partners.

Tescos gæld lyder på 21,7 mia. pund.

Investorerne har taget forholdsvis afdæmpet imod mandagens frasalg. Tesco-aktien falder 0,2 pct. på børsen i London.

Tesco betaler mere for mælk til osteproduktion

Tesco sælger koreansk enhed for milliarder

Medie: Morrisons er tæt på salg af convenience-butikker

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier