FødevareWatch

Tesco sælger koreansk enhed for milliarder

Den britiske supermarkedskoncern sælger sin sydkoreanske forretning til MBK Partners for stort milliardbeløb.

Supermarkedskoncernen Tesco sælger sin sydkoreanske forretning til MBK Partners for 4,23 mia. pund, svarende til 42,9 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News.

Salget af den koreanske forretning, Homeplus, er den britiske koncerns første forsøg på at lette trykket fra dets gældstunge balance.

Salget vil formindske selskabets lån med 4,23 mia. pund, altså godt og vel 49,9 mia. kr., siger Tesco mandag i en pressemeddelelse.

Ifølge Bloomberg News er salget en milepæl for Tescos chef, Dave Lewis, i hans forsøg på at genoplive den trængte koncern, der i alt skylder 21,7 mia. pund.

Tescos fremadrettede plan er at bruge det mest af proveunet for de næste 18 måneder til at betale af på gælden. Firmaet vil også overveje investeringsmuligheder såsom "selektive" køb af nogle af de ejendomme, som selskabet lejer i Storbritannien.

Tesco steg efter frasalget af den sydkoreanske enhed med 2 pct. i mandagens tidlige handel på børsen i London.

Tesco betaler mere for mælk til osteproduktion

Britiske mælkebønder raser mod detailkæder

Tescos ansatte kan få salgsbonus

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier