FødevareWatch

Tesco betaler mere for mælk til osteproduktion

Den britiske detailkoncern Tesco vil fremover betale en højere pris for mælk, der bruges til fremstilling af ost. Tiltaget vækker begejstring i den britiske landbrugssektor.

Foto: Tesco/PR

Både i Danmark og Storbritannien har flere detailkæder meldt sig på banen med tiltag, der skal hjælpe landenes pressede mælkebønder, og nu er Storbritanniens største detailkæde også klar med en hjælpende hånd.

Det skriver The Guardian.

Ifølge avisen har storkoncernen Tesco således annonceret, at man vil betale en højere pris til sine leverandører for mælk, der skal bruges til at fremstille ost. Tiltaget betyder, at man vil betale 29,93 pence per liter mælk, der bruges til ost, i løbet af vinterperioden.

Mælkeprisen i Storbritannien er faldet med 25 pct. i løbet af det seneste år og ligger nu på blot 23,35 pence per liter, mens de estimerede produktionsomkostninger ligger på 30 pence per liter.

Den nye udbetalingspris er ifølge Tesco baseret på selskabets omkostninger til fremstilling af osten. Tesco betaler allerede en pris på almindelig drikkemælk, som er relateret til produktionsomkostningerne, men bliver nu den første britiske supermarkedskæde, der annoncerer et lignende initiativ for mælk, der bruges til ost.

Det nye initiativ er blevet vedtaget gennem en aftale med den britiske sammenslutning af landmænd, National Farmers Union, som kalder det ”et væsentlig skridt” mod at hjælpe de britiske mælkebønder.

Britiske supermarkeder indfører minimumsbetaling for mælk

Rema-direktør om mælkestøtte: Det vigtigste er signalet

Coop på vej med støttemærke til kriseramte mælkebønder

Mælkeproducenter: Højere priser redder os ikke alene

Dagrofa vil sende penge tilbage til lokale producenter

Zobbe: Køb dansk-kampagner redder ikke landbruget

Eva Kjer søger EU for hjælp til mælkeproducenter

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier