Mælkeproducenter: Højere priser redder os ikke alene

Mælkeproducenter er glade for, at Rema 1000 hæver mælkepriserne. Men der fortsat lang vej til at redde industrien.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO
AF RITZAU

Supermarkedskæden Rema 1000 har valgt at hæve prisen for en liter mælk med 50 øre, og det er Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter taknemmelig for.

Dog er det kun en dråbe i vandet for den stærkt pressede industri, siger Christen Sievertsen, sekretariatschef i Landsforening af Danske Mælkeproducenter.

"Vi er glade for, at nogen har fået øjnene op for, at situationen er uholdbar, men det kan ikke alene redde dansk mælkeproduktion. Vi har brug for indgriben fra EU," siger Christen Sievertsen.

Ifølge Christen Sievertsen er det nødvendigt at række en hånd ud til mælkebønderne. Han mener ikke, at dansk mælkeproduktion har samme forhold som andre steder i EU, og derfor bliver bønderne sat bagom dansen.

"I andre lande ser vi, hvordan mælkeproduktionen nærmest får direkte national støtte, og det kan vi ikke konkurrere med. Eksempelvis kan franske mælkeproducenter overleve på en lavere mælkepris, fordi de får offentlig hjælp," siger Christen Sievertsen.

Den offentlige støtte i udlandet er med til at presse mælkepriserne nedad, og derfor mener Christen Sievertsen, at danske mælkeproducenters konkurrenceevne bliver svækket.

Hvis man spørger Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, er det derfor ikke nok, at Rema 1000 hæver sine mælkepriser. Hvis dansk mælk skal klare sig, kræver det lige vilkår for konkurrencen.

"Vi vil allerhelst have frie markedskræfter, men sådan fungerer det ikke i praksis, da vi har omfattende politisk regulering for mælkeproduktion i Danmark. Det er et stort problem for vores konkurrenceevne," siger Christen Sievertsen.

Rema står alene med prishop på mælk

Hækkerup og Arla jubler over Rema-udmelding

Rema går mod strømmen - hæver mælkeprisen med 50 øre

Mælkeløft kan styrke Rema-image

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også