Det kommer ikke til at bringe meget fest i gaden, at der er ankommet to tønder whisky til Den Internationale Rumfærge - astronauterne må nemlig ikke drikke så meget som en dråbe alkohol, mens de svæver rundt i ydre rum.
Tønderne kommer fra det japanske destilleri Suntory og er sendt ud i rummet, som en del af et smagseksperiment, skriver mediet Outsideonline.dk.
Den ene tønde skal være på rumstationen i et år, og den anden skal være der i mindst to år. Formålet med eksperimentet er at finde ud af, om miljøet i rummet kan have en positiv indvirkning på whiskyens smag.
"Suntory Group vil bruge eksperimentet til at finde en videnskabelig forklaring på, hvilke mekanismer der gør, at alkohol får en rundere smag," skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Tesen bag projektet er, at den vægtløse tilstand i rummet vil få vandet og alkoholen i whiskyen til bedre at bindes sammen, hvilket måske kan give en rundere smag i produktet.
Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!
Projektet skal ledes af selskabets Suntory Global Innovation Center og vil blive foretaget ved den internationale rumstations japanske testmodul ”Kibo” i samarbejde med Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA).
Suntory vil ælde whisky i rummet
Whisky sætter verdensrekord: 785.000 kr. for en flaske
Japansk spirituskæmpe vil fordoble salget på fem år
Beam Suntory ændrer struktur