Nu er Suntorys whisky ankommet til rumskibet

To tønder whisky fra Japans mest berømte destilleri Suntory er kommet om bord på Den Internationale Rumstation, hvor de skal ligge og ældes som en del af et spirituseksperiment.
Den manglende tyngdekraft i rummet kan måske give bedre whisky, tror det japanske destilleri Suntory. | Foto: Eric Risberg/AP/POLFOTO/arkiv
Den manglende tyngdekraft i rummet kan måske give bedre whisky, tror det japanske destilleri Suntory. | Foto: Eric Risberg/AP/POLFOTO/arkiv

Det kommer ikke til at bringe meget fest i gaden, at der er ankommet to tønder whisky til Den Internationale Rumfærge - astronauterne må nemlig ikke drikke så meget som en dråbe alkohol, mens de svæver rundt i ydre rum.

Tønderne kommer fra det japanske destilleri Suntory og er sendt ud i rummet, som en del af et smagseksperiment, skriver mediet Outsideonline.dk.

Den ene tønde skal være på rumstationen i et år, og den anden skal være der i mindst to år. Formålet med eksperimentet er at finde ud af, om miljøet i rummet kan have en positiv indvirkning på whiskyens smag.

"Suntory Group vil bruge eksperimentet til at finde en videnskabelig forklaring på, hvilke mekanismer der gør, at alkohol får en rundere smag," skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Tesen bag projektet er, at den vægtløse tilstand i rummet vil få vandet og alkoholen i whiskyen til bedre at bindes sammen, hvilket måske kan give en rundere smag i produktet.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Projektet skal ledes af selskabets Suntory Global Innovation Center og vil blive foretaget ved den internationale rumstations japanske testmodul ”Kibo” i samarbejde med Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA).

Suntory vil ælde whisky i rummet

Whisky sætter verdensrekord: 785.000 kr. for en flaske

Japansk spirituskæmpe vil fordoble salget på fem år

Beam Suntory ændrer struktur

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også