Whisky sætter verdensrekord: 785.000 kr. for en flaske

Der blev sat to nye verdensrekorder på en stor auktion i Hongkong for nylig. Blandt andet blev en enkelt flaske 52 år gammel whisky solgt for, hvad der svarer til 785.000 danske kroner.
Japansk whisky er i høj kurs. Dette er dog ikke de whisky-typer, der blev solgt på Bonhams-auktionen. | Foto: Eric Risberg/AP/POLFOTO/arkiv
Japansk whisky er i høj kurs. Dette er dog ikke de whisky-typer, der blev solgt på Bonhams-auktionen. | Foto: Eric Risberg/AP/POLFOTO/arkiv

Det var ikke småpenge, der blev smidt på bordet, da auktionshuset Bonhams inviterede velhavere til at byde på samlerobjekter ved en auktion i Hongkong for nylig. Blandt andet blev der sat to nye verdensrekorder på salg af whisky.

Det skriver The Spirits Business.

Ifølge mediet blev en samling af 54 forskellige årgangswhiskyer fra den japanske serie Hanyu Ichiro’s Playing Cards solgt for svimlende 3.797.500 Hongkong dollars, svarende til omkring 3,25 mio. kroner. Dermed blev det den dyreste whiskysamling, der nogensinde er solgt.

Få adgang til alle artikler i en måned med vores gratis prøveabonnement

Serien er yderst eftertragtet blandt samlere, og ifølge Spirits Business er den solgte samling én af blot fire intakte samlinger i verden.

Ved den samme auktion blev en enkelt flaske whisky af mærket Karuizawa fra 1960, der er lagret i 52 år, solgt for 918.750 Hongkong dollars eller godt 785.000 kroner.

Ifølge Spirits Business var det den samme unavngivne køber baseret i Sydøstasien, der sikrede sig både Playing Cards-samlingen og den enlige flaske Karuizawa.

Suntory vil ælde whisky i rummet

Lystfiskere vil lave verdens bedste whisky

Whisky-produktion udfordres af mangel på tønder

Løber USA tør for whisky?

Global nedgang i salget af skotsk whisky

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også