FødevareWatch

Suntory vil ælde whisky i rummet

Japanske Suntory vil sende whisky ud i verdensrummet for at se, hvordan det særlige miljø med sin manglende tyngdekraft påvirker spiritussens ældningsproces.

Foto: Eric Risberg/AP/POLFOTO/arkiv

Den japanske spirituskoncern Suntorys næste forskningsprojekt kan vise sig at være et lille skridt for selskabet, men et kæmpespring for spiritusindustrien.

Ifølge selskabet har man således taget de første skridt til et nyt forskningsprojekt, hvorigennem man vil sende whisky ud i verdensrummet for at se, hvordan det tyngdekraft-frie miljø påvirker spiritussens ældningsproces.

Projektet skal ledes af selskabets Suntory Global Innovation Center og vil blive foretaget ved den internationale rumstations japanske testmodul ”Kibo” i samarbejde med Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA), fremgår det af pressemeddelelsen.

”Det et velkendt forhold, at alkoholiske drikke - med undtagelse af visse drikke såsom øl – udvikler en rundere smag, når de ældes over lang tid. Selvom forskere har prøvet med en lang række videnskabelige tilgange for at kaste lys over de bagvedliggende mekanismer i den forbindelse, så har vi stadig ikke det fulde overblik over, hvordan processen foregår,” skriver Suntory i meddelelsen.

”Vores selskab har opstillet en hypotese om, at dannelsen af højdimensionelle molekylære strukturer bestående af vand, ethanol og andre ingredienser i alkoholiske drikke bidrager til udviklingen af denne rundhed,” hedder det videre.

Samtidig har selskabets forskning peget på, at rundheden i smagen udvikles gennem forhøjet dannelse af disse højdimensionelle molekylærstrukturer i miljøer, hvor konventionen af flydende stoffer hæmmes.

Suntory tror på, at verdensrummet med sin manglende tyngdekraft netop kan hjælpe med til at hæmme denne konvektion, og det er altså den hypotese man nu vil efterprøve over de næste minimum tre år.

Whisky-produktion udfordres af mangel på tønder

Tørsten stiger efter hjemmelavet whisky

Japansk spirituskæmpe vil fordoble salget på fem år

Beam Suntory ændrer struktur

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier