FødevareWatch

Global nedgang i salget af skotsk whisky

Det globale salg af skotsk whisky faldt – om end beskedent – i 2013. Det er især de europæiske forbrugere, som svigter spiritustypen.

Foto: Per Rasmussen/POLFOTO/arkiv

Der blev i 2013 solgt i alt 96 millioner kasser skotsk whisky på verdensplan, hvilket er en nedgnag på 0,8 pct. i forhold til året før. Det viser en ny rapport fra Just-Drinks/IWSR ifølge online-mediet foodbev.com.

I alt har man set en nedgang i salget på 14 af de 25 største markeder for denne spirituskategori, men værst har det dog set ud på de økonomisk pressede europæiske markeder. Salget i de store europæiske lande samt de sydeuropæiske lande har vist de største fald, og i Spanien, hvor man kæmper med enorm arbejdsløshed er salget dykket med hele 57 pct. mellem 2004 og 2013.

Til trods for et globalt set presset marked, er der dog også lyspunkter, skriver mediet.

Det vigtige amerikanske marked øgede sit forbrug af skotsk whisky med 3 pct. til 8,5 millioner kasser, mens den slumrende asiatiske kæmpe, Indien, øgede forbruget med 9 pct. til 2,8 millioner kasser i 2013 – en vækst, der dog var noget mindre end i foregående år.

Der har ligeledes været fremgang i salget på vigtige vækstmarkeder som Brasilien og Rusland. Rapporten fastslår da også, at markedet for skotsk whisky vil opleve vækst i de kommende år, især drevet af vækstmarkederne.

Som et lille aberdabei nævnes det dog, at ’geopolitiske spændinger’ kan stikke en kæp i hjulet på dette, og her kan en storkonflikt som den nuværende mellem Rusland og bl.a. EU og USA uden tvivl have en markant indvirkning.

Skotske whisky-producenter har kinesisk hovedpine

Uafhængighed er skidt for whiskyindustrien

Skotsk whisky-gigant i potentiel milliardhandel

Verdens største destilleri sælger whiskybrand

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier