FødevareWatch

Skotske whisky-producenter har kinesisk hovedpine

Det globale salg er faldet med 11 pct. Det er især det kinesiske marked, der trækker omsætningen ned for de skotske producenter.

Foto: Colourbox

Skotske whisky-producenter lider under et af de værste årtier nogensinde, og nye tal viser nu det største salgsfald i Kina i 15 år. Det globale salg i årets første halvår faldt 11 pct. og skar således 220 mio. pund, svarende til 2,1 mia. kr. af det samlede globale salg.

Det skriver The Guardian.

Den skotske whisky-sammenslutning, SWA, mener at den dalende omsætning skyldes en nyopstået, anti-ekstravagant livsstil i Kina, et styrket pund og en økonomisk afmatning på essentielle markeder.

De nyligt offentliggjorte tal sætter pres på den nyudnævnte SWA-chef David Frost, der opfordrer politikere til at skabe bedre rammevilkår for industrien.

"De seneste tal vidner om, at succesen for skotsk whisky ikke kan tages for givet. Vi har brug for støtte fra regeringen til at nedbringe handelsbarrierer og hjælpe med at opnå tilgang til nye, oversøiske markeder," udtaler Frost til The Guardian.

SWA forklarer, at salget i Kina, hvor skotsk whisky betragtes som et symbol på velstand og status, er faldet med hele 35 pct., hvilket sparker Kina ned på en 28.-plads på listen over største aftagere af den skotske alkohol.

Skotsk whisky-gigant i potentiel milliardhandel

Danmark importerer mere spiritus

Verdens største destilleri sælger whiskybrand

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier