FødevareWatch

Verdens største destilleri sælger whiskybrand

Whiskybrandet Whyte & Mackay skifter ejer efter kun et år på Diageos hænder.

Foto: Freepictures

Diageo’s United Spirits er på nippet til at sælge whisky-mærket Whyte & Mackay til det filippinske cognac-selskab Emperador for 430 mio. pund, skriver foodmanufacture.co.uk.

Diageo, verdens største destilleri, fik fuldt ejerskab over Whyte & Mackay sidste år efter at have opkøbt knap 30 pct. af aktierne i brandets moderselskab United Spirits.

Nu skal selskabet altså sælges videre, og det kommer ikke som en overraskelse for analytiker Andrew Holland fra Société Générale.

”Jeg tror, alle vidste, at de ville blive nødt til at sælge det af konkurrencemæssige årsager. Spørgsmålet var bare, hvem der ville købe det, hvad de ville betale for det, og Diageo fik en god pris fra Emperador for det,” siger han til internetmediet.

Salget blev angiveligt anbefalet på et bestyrelsesmøde i United Spirits efter bekymringer om, at opkøbet året før kunne føre til stigende priser på whisky i Storbritannien.

Unites Spirits købte Whyte and Mackay for omkring 600 mio. pund i 2007. Brandet har fire destillerier, og det er endnu ikke afklaret, om nogen af dem fortsætter produktionen efter det filippinske opkøb.

Skrumpende sprutsalg skuffer hos fransk luksuskæmpe

Tørsten stiger efter hjemmelavet whisky

Carlsberg-konkurrent afviser salgsrygter

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier