FødevareWatch

Whisky-produktion udfordres af mangel på tønder

Den amerikanske whiskytype Bourbon er i stigende grad blevet populær, netop som der sker et fald i udbuddet af hvid-eg, der bruges til de tønder, whiskyen traditionelt lagres i.

Foto: Colourbox

Den amerikanske whiskytype Bourbon er i stigende grad blevet populær. Det sker samtidig med et fald i udbuddet af hvid-eg, der bruges til de tønder, som whiskyen traditionelt lagres i.

Det skriver The Wall Street Journal.

Tøndeindustrien kan ikke følge med destilleriernes efterspørgsel, der er steget mere end 25 pct. i USA siden 2010, og man ser derfor en stor stigning i tøndepriserne. Flere destillerier står på nu venteliste for at få de nødvendige tønder.

Årsagen til manglen på hvid-eg kan spores tilbage til det amerikanske kollaps af boligmarkedet, der resulterede i nedlukningen af savværker og tømmerselskaber.

Det sidste år er prisen på hvide egetræsstave, der bruges til tøndeproduktionen, steget 20 pct., hvilket er godt for den kæmpende træindustri, der dog ikke er nået op på niveau med efterspørgslen endnu.

Flere destillerier frygter, at de ikke når at få deres tøndeleveringer og derfor vil være tvungne til at opgive årets planlagte whiskyproduktion.

"Det er bekymringen. Vi bruger nu vores sidste tønder," udtaler Michael Anderson, der er stifter af Independent Distilling.

Beam Suntory ændrer struktur

Bacardi skal sælge rivalens produkter i Brasilien

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier