FødevareWatch

Finanshus: Britiske alkoholkæmper burde slå sig sammen

Det japanske finanshus Nomura mener, at de to største alkoholproducenter i Storbritannien kunne nyde godt af en sammenlægning af sine forretninger.

Foto: Sabmiller

De to britiske alkoholgiganter Diageo og Sabmiller burde lægge sine forretninger sammen.

Det mener analytikere fra det japanske finanshus Nomura ifølge The Guardian.

Ifølge analytikerne er der et stærkt pres på ledelsen i både Diageo og Sabmiller for at skabe værdi for aktionærerne, og samtidig er der store udfordringer for selskaberne fra blandt andet makroøkonomiske forhold og valutamarkederne.

Samtidig henvises der til en artikel i Sunday Times om, at Sabmiller skulle have hyret rådgivere i forbindelse med et eventuelt opkøbstilbud på selskabet. Det viser ifølge Nomura, at bryggeriselskabet stadig føler et pres fra konkurrenten AB Inbev, som adskillige gange har været meldt interesseret i at opsluge Sabmiller.

”Det fik os til at tænke på SABGEO, en ligelig fusion mellem Diageo og Sabmiller. Omkring 17 år senere vil vi se det som en udvikling, der minder om skabelsen af Diageo gennem fusionen af Guinness og Grand Metropolitan i 1998,” skriver finanshuset ifølge Guardian og tilføjer:

”Vi estimerer, at et fusioneret selskab – med en profitfordeling på 50/50 mellem vækstmarkeder og modne markeder – vil kunne tilbyde et mere solidt indtjeningsfundament i usikre tider (for Sabmillers aktionærer) og potentielt øge vækstprofilen på den længere bane (for Diageos aktionærer).”

Nomuras analytikere forudser, at en sammenlægning af de to selskaber kan skabe ”en mere balanceret portefølje af øl og spiritus”. Samtidig vi det skabe omkostningssynergier for 1 mia. pund (10,2 mia. kr.) samt skattefordele, hvilket potentielt kan lægge 18 pct. til selskabernes samlede nettoresultat.

Sabmiller står bag velkendte ølbrands som Foster’s, Grolsch, Miller og Pilsner Urquell, mens Diageo står bag spiritusmærkerne Johnnie Walker, Smirnoff og Captain Morgan, samt øllen Guinness.

Medie: Brasiliansk rigmand overvejer at købe Diageo

Rygter om enorm bryggerifusion blusser op igen-igen

Diageo øjner atter vækst

Diageo tester alkoholfri Guinness

Europæiske øldrikkere svigter Sabmiller

Sabmiller vil sælge flere øl i Latinamerika

Sabmiller nedskriver for milliarder i Indien

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier